Οικονόμου: «Δε μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα για να μην καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος»

Με τις τιμές καυσίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης να σπάνε κάθε ρεκόρ και να πνίγουν τα νοικοκυριά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ως παρατηρητής το γεγονός πως… «οι τιμές στη βενζίνη ξεφεύγουν επικίνδυνα»!

Οικονόμου: «Δε μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα για να μην καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γιάννης Οικονόμου, όμως, δεν έμεινε εκεί.

Περιέγραψε και το τι δαπάνη είναι το κόστος των καυσίμων.

«Πρόκειται για μία δαπάνη, η οποία στην ουσία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική, καθώς είναι αναγκαία για να πάει ο άλλος στη δουλειά του, για να μεταφερθούν αγαθά», είπε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας τους πολίτες.

Στη συνέχεια βέβαια καθησύχασε την κοινή γνώμη λέγοντας πως «δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη για το μετριασμό των επιπτώσεων».

Το καλύτερο βέβαια το φυλούσε για αργότερα όταν και είπε πάνω-κάτω πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τον φόρο στα καύσιμα γιατί πάνω σε αυτό βασίζεται η Παιδεία, η Υγεία και όλο το κοινωνικό κράτος.

«Αυτοί που λένε εύκολα λόγια «μειώστε το ένα, ρίξτε το άλλο», δεν λένε ότι από τα έσοδα αυτά στηρίζεται το κοινωνικό κράτος, η πρόσληψη καθηγητών και δασκάλων, οι παροχές στην Υγεία. Αν όλα αυτά τα έσοδα τα μηδενίζαμε ξαφνικά, από που θα στηριζόταν το κοινωνικό κράτος; Θα έρχονταν και θα έβαζαν καινούργιους φόρους η θα δανείζονταν για να πάει ξανά το χρέος στα ύψη και να το επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος;», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ