Κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια: Όποιος ζήσει, έζησε

«Μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας», είχε δηλώσει από χθες στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όντως, πιο "μετρημένα" από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, πεθαίνεις.

Κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια: Όποιος ζήσει, έζησε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο τηλεοπτικό και επικοινωνιακό σόου που στήθηκε σήμερα (17/03) οι πέντε αρμόδιοι υπουργοί, έχοντας ο καθένας στο σενάριο που τους δόθηκε και την αποθέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τα επιδοματικά «μέτρα στήριξης» για την ακρίβεια και επιτέθηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως τα μέτρα που αυτή προτείνει είναι σπάταλα.

Συγκεκριμένα, η στήριξη των πολιτών για τη βενζίνη να φτάνει τα… 13 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για έναν εργαζόμενο που πρέπει να χρησιμοποιεί το όχημά του για να πάει στη δουλειά, με το ζόρι του φτάνει για 2-3 ημέρες.

Το ποσό αυτό που αντιστοιχεί σε 40 ευρώ για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο (30 ευρώ για τους κατόχους δίκυκλών) θα δοθεί μέσω έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων όπου και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ο κάτοχος του οχήματος θα δηλώνει το όχημα για να πάρει επιδότηση.

Η μιντιακή επικοινωνιακή διαχείριση βέβαια είναι εντελώς διαφορετική.

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω πως παρουσίασε ο ΑΝΤ1 την επιδότηση καυσίμων.

Όπως γράφει και χρήστης του Twitter, σε βίντεο που ανάρτησε, «αν βλεπεις τηλεόραση, παίρνεις μεγαλύτερη επιδότηση»

Επίδομα Πάσχα

Το «επίδομα Πάσχα», θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες ανασφάλιστους και ΑμεΑ και θα είναι 50 ευρώ πιο μικρό από αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα, δηλάδή 200 ευρώ.

Ρεύμα

Η μέση επιδότηση ρεύματος για τον Απρίλιο το ποσό για τα νοικοκυριά θα είναι περίπου 72 ευρώ. Για δικαιούχους κοινωνικούς τιμολογίου αυξάνεται στα 87 ευρώ από 52 ευρώ το Μάρτιο.

Στο φυσικό αέριο για τον Μάρτιο θα δοθούν 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η ΔΕΠΑ θα προσφέρει επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ.

Για τον Απρίλιο ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα εξοφληθούν σε 96 αντί για 60 δόσεις ενώ παραμένει η έκπτωση 15% σε εφάπαξ πληρωμή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ