"Έκοψαν" τη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους... και ασφαλισμένους

Από, την Τρίτη, 15 Μαρτίού, οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα σε ανασφάλιστους πολίτες. Από χθες, 16/03, λόγω «λάθους του ΕΦΚΑ», δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν και σε χιλιάδες... ασφαλισμένους.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ανάλγητη απόφαση της απαγόρευσης συνταγογράφησης ιδιωτών γιατρών σε ανασφάλιστους πολίτες, από τις 15/03, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως εν μέσω πανδημίας, ο ανασφάλιστος συμπολίτης μας θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί και να απευθυνθεί στις ήδη συμφορισμένες και υποστελεχωμένες δημόσιες δομές Υγείας.

Μετά από την κατάργηση συνταγογράφησης από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους πολίτες, από χθες έχουν μένει χωρίς συνταγογράφηση και χιλιάδες ασφαλισμένοι πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για λάθος του ΕΦΚΑ, που εμφανίζει στο σύστημα ως ανασφάλιστους, πολίτες που είναι ασφαλισμένοι και οι εισφορές τους είναι σε ρύθμιση ή έχουν εξοφληθεί. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών του ΕΦΚΑ στο 1555, δεν πιάνουν γραμμή.

Καταγγελία για το γεγονός έκανε με ανάρτησή του στο Τςιττερ και ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός, Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Από χθες απαγορεύθηκε σε όλους τους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να συνταγογραφούν για ανασφάλιστους ασθενείς. Ταυτόχρονα εκτός από τους πραγματικά ανασφάλιστους υπάρχουν χιλιάδες που φέρονται ψευδώς ως ανασφάλιστοι λόγω λάθους. Ντροπή Θάνο Πλεύρη και Κυριάκο Μητσοτάκη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ