Τσακαλώτος: «Δεν θα μπω στη συζήτηση αν τα μέτρα είναι ψίχουλα ή όχι - Όποιο μέτρο βοηθάει τον κόσμο είναι καλό»

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών δήλωσε πως όποιες παροχές βοηθούν τον κόσμο είναι θετικές και πως δεν θέλει να χαρακτηρίσει «ψίχουλα» τις κυβερνητικές παροχές.

Τσακαλώτος: «Δεν θα μπω στη συζήτηση αν τα μέτρα είναι ψίχουλα ή όχι - Όποιο μέτρο βοηθάει τον κόσμο είναι καλό»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών δήλωσε πως όποιες παροχές βοηθούν τον κόσμο είναι θετικές και πως δεν θέλει να χαρακτηρίσει "ψίχουλα" τις κυβερνητικές παροχές.

«Εχουμε ενεργειακή κρίση και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Δεν θα μπω στη συζήτηση αν είναι ψίχουλα ή όχι. Όποια μέτρα γίνονται για να βοηθήσουν τον κόσμο που υποφέρει είναι καλό! Δεν θεωρώ ότι επαρκούν», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μετά από σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά είναι ξεκάθαρες, κάτι που σημαίνει ότι στον καπιταλισμό τίποτα δεν εξασφαλίζει την ποιότητα και ποσότητα των επενδύσεων που χρειαζόμαστε. Τι μάθαμε από την περίοδο 2010-2015; Αν επιτρέψεις τη φτωχοποίηση της κοινωνίας -και θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν ακούσανε τον κόσμο- δεν λύνεις τα δημοσιονομικά προβλήματα. Αυτό που έχουμε μάθει από την ελληνική κρίση και αλλού, εκ των υστέρων, είναι ότι όταν δημιουργούνται κρίσεις, πρέπει να παρέμβεις γρήγορα, έγκαιρα και αποφασιστικά. Αν το κάνεις σιγά-σιγά το δημοσιονομικό κόστος είναι μεγαλύτερο. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετώπισε το χρέος», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε επίσης μέτρα, όπως η έκτακτη και εφάπαξ φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας, ώστε «να μοιραστεί στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά». Σας λέω υπάρχουν λύσεις, όχι γενικά λεφτά. Θέλει άλλο μείγμα πολιτικής», δήλωσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ