Συνταξιούχοι σε Μητσοτάκη: «Είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε - Θα απαντήσουμε στις εκλογές»

Σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσαν συνταξιούχοι.

Συνταξιούχοι σε Μητσοτάκη: «Είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε - Θα απαντήσουμε στις εκλογές»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πού πήγαν τα χρήματα; Στις τσέπες των δικών σας golden boys; Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τα ψίχουλα που δίνετε στους συνταξιούχους. Τέτοιος εμπαιγμός, τέτοια κοροϊδία, δεν έχει υπάρξει ξανά

«Εσείς κύριε Μητσοτάκη, είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε. Είστε ο πρωθυπουργός που φέρετε ακέραια την ευθύνη για την κατάργηση της 13ης σύνταξης. Μια σύνταξη, που είχε ψηφιστεί με νόμο, για να καταβάλλεται κάθε Άνοιξη, τέτοιες μέρες. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι την τελευταία τριετία, ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι, έχασαν πάνω από 2,7 δισ. ευρώ από την επιλογή σας; Καταργήσατε την 13η σύνταξή μας και τώρα, δίνετε ψίχουλα στο 1/4 από εμάς», αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, η ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων προς τον πρωθυπουργό.

«Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν. Ξέρουν, γνωρίζουν, θυμούνται. Δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε. Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας πετάτε καθρεφτάκια. Απαιτούμε σεβασμό και θα τον κερδίσουμε. Αλλά μαθαίνουμε ότι ετοιμάζετε εκλογές. Θα λάβετε εκεί την απάντησή σας…», δηλώνουν οι συντάξιούχοι.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Κύριε Μητσοτάκη, σας θυμίζει κάτι η 13η σύνταξη; Ψίχουλα στους συνταξιούχους, εμπαιγμός και κοροϊδία

Μετά από... ένα εξάμηνο που η ακρίβεια θερίζει τους Έλληνες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους θυμήθηκε. Φυσικά, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όμως, η υποκρισία και το ψέμα έχουν "κοντά ποδάρια" κ. Μητσοτάκη. Αλήθεια, ως πότε θα συμπεριφέρεστε στους συνταξιούχους, λες και είναι επαίτες;

Όχι, κ. Μητσοτάκη! Είμαστε αξιοπρεπείς, όχι ζητιάνοι! Δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν ψίχουλα και να διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Θέλουμε στήριξη για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους.

Ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες, επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα σε 676.000 χαμηλοσυνταξιούχους (ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ). Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο του 2021 (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής) ήταν 2.427.397 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι δίνετε ψίχουλα μόλις στο 27% του συνόλου των συνταξιούχων. Δηλαδή, βοήθημα θα λάβει μόνο ο ένας στους τέσσερις. Οι υπόλοιποι;

Για τα όρια εισοδήματος που θέσατε, χορηγείτε επίδομα μόνο σε όσους παίρνουν (κύρια και επικουρική σύνταξη), 600 ευρώ το μήνα μικτά. Άρα, χορηγείτε επίδομα σε όσους εισπράττουν κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιποι; Δεν αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι «το τέρας» της ακρίβειας; Ντροπή…

Χορηγείτε παροχή, που την κοστολογείτε στα 135 εκατ. ευρώ. Μα, η 13η σύνταξη ήταν πάνω από 1 δισ. ευρώ κύριε Μητσοτάκη!

Πού πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα; Στις τσέπες των δικών σας, διορισμένων golden boys; Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τα ψίχουλα που δίνετε στους συνταξιούχους. Τέτοιος εμπαιγμός, τέτοια κοροϊδία δεν έχει υπάρξει ξανά.

Αλήθεια, από πότε, μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι υποφέρουν από την ακρίβεια; Από πότε μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο ρεύμα; Μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από βενζινάδικο, έτσι νομίζετε;

Εδώ όμως τελειώνει ο εμπαιγμός.

Εσείς κύριε Μητσοτάκη, είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε. Είστε ο πρωθυπουργός που φέρετε ακέραια την ευθύνη για την κατάργηση της 13ης σύνταξης. Μια σύνταξη, που είχε ψηφιστεί με νόμο, για να καταβάλλεται κάθε Άνοιξη, τέτοιες μέρες. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι την τελευταία τριετία, ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι, έχασαν πάνω από 2,7 δισ. ευρώ από την επιλογή σας; Καταργήσατε την 13η σύνταξή μας και τώρα, δίνετε ψίχουλα στο 1/4 από εμάς.

Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ο πρωθυπουργός που μας κλέψατε τα αναδρομικά μας; Άλλη απόφαση εξέδωσε το ΣτΕ, άλλα αναδρομικά μας δώσατε. Μόλις το 1/3 των συνταξιούχων έλαβε αναδρομικά και αυτά κουτσουρεμένα. Ακόμα παλεύουμε να πάρουμε τα ποσά που μας οφείλονται από την επικούρηση και τα Δώρα. Είναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά, που εσείς τα κλέψατε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας φορολογείτε κιόλας. Για τα αναδρομικά, που ΠΑΡΑΝΟΜΑ, μας παρακρατήσατε επί μια πενταετία, ζητάτε πίσω και φόρο.

Εσείς δεν είστε ο Πρωθυπουργός που φτάσατε την σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους ίση με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ;

Ντροπή, μόνο ντροπή.

Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν. Ξέρουν, γνωρίζουν, θυμούνται. Δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε. Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας πετάτε καθρεφτάκια. Απαιτούμε σεβασμό και θα τον κερδίσουμε.

Αλλά μαθαίνουμε ότι ετοιμάζετε εκλογές. Θα λάβετε εκεί την απάντησή σας…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ