Ούτε βίζα για Ρωσία δεν είχε ο ανταποκριτής "φάντασμα" της ΕΡΤ στη Μόσχα

Σε εκ παραδρομής λάθος απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το γεγονός πως η ΕΡΤ εμφάνιζε ως "ανταποκριτή στη Μόσχα" τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα που δεν είχε βρεθεί στη Ρωσική πρωτεύουσα ούτε μια μέρα. 

Ούτε βίζα για Ρωσία δεν είχε ο ανταποκριτής
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο κ. Πατσούκας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δρομολόγησε ανανέωση διαβατηρίου του για να πάει στη Ρωσία». Εν συνεχεία, πρόσθεσε πως «για τον σκοπό αυτόν, στις 3/3/2021 απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ρωσικού ΥΠΕΞ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση της απαραίτητης βίζας», είπε, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς η πρόσληψη του δημοσιογράφου όμως να έχει γίνει τρεις μήνες πριν, την 01/01/2021.


Αποκαλυπτικά βίντεο μετά το σάλο για τον ανταποκριτή "φάντασμα" της ΕΡΤ στη Μόσχα (video)


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε επίσης πως η διοίκηση της ΕΡΤ είχε δώσει εντολή να μην αναγράφεται «απευθείας από τη Μόσχα» για τις συνδέσεις με τον «ανταποκριτή στη Μόσχα», που συνδεόταν ζωντανά από την Κυψέλη ,«μέχρι να αρθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να μπορεί ο άνθρωπος να πάει στη Ρωσία»

Ο Γιάννης Οικονόμου μάλιστα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως παρά την εντολή της διοίκησης «υπήρχαν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες αναφέρθηκε εκ παραδρομής -όχι από σκοπιμότητα- ότι ο κ. Πατσούκας μετέδιδε το ρεπορτάζ του από τη Μόσχα. Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα σας είπα, αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση παραπλάνησης του κοινού» συμπλήρωσε για μια υπόθεση η οποία είναι η επιτομή της «παραπλάνησης του κοινού». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ