Τσίπρας: «Τώρα ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη - Του πολέμου έρχεται» (video)

Δριμεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, εξαπέλυσε, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Τσίπρας: «Τώρα ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη - Του πολέμου έρχεται» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κύριε Μητσοτάκη, πριν ανεβείτε στο βήμα ανησυχούσα, τώρα που κατεβήκατε το συναίσθημα είναι φόβος για αυτά που έρχονται. Συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε πού βρισκόμαστε. τι έχει συμβεί τους έξι τελευταίους μήνες με δική σας ευθύνη ... Ο πληθωρισμός πήγε στο 7% πριν τον πόλεμο. Δεν καταλαβαίνετε τι περνούν αυτοί που όπως ανακαλύψατε είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους. Τι ακριβώς βιώνουν εκατομμύρια αβοήθητα νοικοκυριά που τους χτυπάει η ακρίβεια εδώ και 6 μήνες. Δεν μπορούν να ανάψουν καλοριφέρ ή κλιματιστικό, όχι γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, αλλά επειδή τους τελειώνει ο μισθός την 19η μέρα του μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, δυστυχώς όχι ακόμα του πολέμου ... Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να πιστεύει στην παρέμβαση του κράτους που απεχθάνεστε, όχι manual νεοφιλελευθερισμού» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του.


Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο κόσμος δεν κρυώνει - Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους» (video)


«Ξαφνικά μάθατε ότι υπάρχουν υπερκέρδη εταιρειών παροχής ενέργειας. Είναι ένα βήμα αυτό. Δεν το παραδεχόσασταν. Σας το λέμε 4 μήνες τώρα. Ότι υπάρχει αισχροκέρδεια, υπάρχουν υπερκέρδη. Ότι πρωταγωνιστής σε αυτό τον ανταγωνισμό, σε αυτό το ράλλυ, είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί αμιγώς με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια όλους αυτούς τους μήνες που εσείς κυβερνάτε. Εμείς ως κυβέρνηση προτιμήσαμε να μην αυξηθεί ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός ρεύματος, επί 4,5 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Κρήτη: Ηλικιωμένη πέθανε από αναθυμιάσεις ενώ προσπαθούσε να ζεσταθεί (video - εικόνες)


Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό πως επιδοτεί την αισχροκέρδεια με επιδόματα - "ψίχουλα" και αφήνει στο απυρόβλητο το μηχανισμό αισχροκέρδειας.

«Έρχεται περίοδος πολεμικής οικονομίας και ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται την τιμή των μετοχών και να μην φορολογήσει τα υπερκέρδη λίγων ... Δεν κυβερνάτε για αυτούς που πλήττονται αλλά για αυτούς που κερδοσκοπούν», υπογράμμισε.

«Παραδώσατε τη χώρα σε απόλυτη χρεωκοπία, δεν είχε να πληρώσει τις συντάξεις. Με δεσμεύσεις στην Κομισιόν και το ΔΝΤ, που δεν είχε καταφέρει να υλοποιήσει ούτε το 1/5 των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει για τα δημοσιονομικά. Λέτε ότι εμείς προκαλέσαμε την κρίση. Είχατε πει ότι εμείς φέραμε τα μνημόνια. Η χρεωκοπία σας είναι αυτή που προκάλεσε την κρίση, με τους κουμπάρους και τα γκόλντεν μπόις, με έλλειμμα 9%. Η ιστορία του τόπου δεν ξεκινά το 2015 κ. Μητσοτάκη», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2015.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ