Αδελφοποίηση και μνημόνιο συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του Πούτιν (video)

Όσο και αν γίνεται τελευταία προσπάθεια να ταυτιστεί ο Πούτιν με τη Σοβιετική Ένωση, η αλήθεια είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος σχεδόν εφηύρε τον ολιγαρχικό καπιταλισμό, όταν και πήρε τα ηνία της χώρας. Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ρωσίας άλλωστε είχε ξεκινήσει ήδη από τον Μπόρις Γέλτσιν και οδήγησε στην φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού λαού μέχρι και σήμερα.

Αδελφοποίηση και μνημόνιο συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του Πούτιν (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, "Ενωμένη Ρωσία", είχε τονίσει με νόημα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά στο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπάρχουν πεδία συνεργασίας που μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», είχε πει συγκεκριμένα και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως επισήμαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα πιο πίσω στον χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί στη Μόσχα με σκοπό να υπογράψει τη μνημόνιο συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μετά τη υπογραφή της συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε κάνει την πολύ ενδιαφέρουσα, ακόλουθη δήλωση:

«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”. Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της "Ενωμένης Ρωσίας", με προοπτική και βάθος χρόνου
».

Καλά πήγε αυτό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ