ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Ε.Ε. επιβεβαιώνει την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στο προσφυγικό

Ημέρα ντροπής για τη χώρα. Αναστολή χρηματοδότησης για την Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία λόγω παρενόχλησης, ανάρμοστης συμπεριφοράς και παράνομης απώθησης προσφύγων και μεταναστών.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Ε.Ε. επιβεβαιώνει την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στο προσφυγικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, με έκθεσή της προτείνει την αναστολή της χρηματοδότησης της Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία λόγω παραβίασης του Ευρωπαϊκού Δικαίου.  

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου: «Την Πέμπτη (31/03), η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού συνέστησε την εκκαθάριση των περισσότερων λογαριασμών της Ε.Ε. για το 2020, αλλά ανέβαλε την απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Σε ψηφοφορία με 6 υπέρ, 23 κατά και 1 αποχή, οι ευρωβουλευτές στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ανέβαλαν την απόφαση για τους λογαριασμούς της υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου της Ε.Ε..

Ως λόγους της απόφασης, ανέφεραν τη μη τήρηση των όρων που ορίζονται στην προηγούμενη έκθεση απαλλαγής του Κοινοβουλίου, καθώς και τα πορίσματα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της ΕΕ σχετικά με την παρενόχληση, την ανάρμοστη συμπεριφορά και την απώθηση μεταναστών που εμπλέκεται ο Οργανισμός και που υποβλήθηκαν στην επιτροπή από τον Γενικό Διευθυντή της OLAF, που κρίθηκε από τα μέλη ότι είναι αρκετά σοβαρός ώστε να αναβάλει την απαλλαγή.

Οι αναφερόμενες παραβιάσεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκαν και οι επιχειρήσεις στην Ουγγαρία συνεχίστηκαν παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής προσφύγων στην Ουγγαρία το 2020 ήταν ασυμβίβαστες με το δίκαιο της Ε.Ε.»

Η επικύρωση της ντροπιαστικής για την Ελλάδα απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί 2 -5 Μαΐου και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ακόμα και από τον ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.


Ο ΟΗΕ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για βία, παράνομα pushback και θανάτους προσφύγων


Σε ανάρτησή του στο Twitter, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρει σχετικά:

Σε ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αναφέρεται σχετικά: 

«FRONTEX: Η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου αναστέλλει την απαλλαγή 2020:

- Επιτήρηση ελληνικών συνόρων παρά τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπίστωσαν θεσμικά όργανα (Συμβούλιο Ευρώπης & ΟΗΕ)
- Συνεχιζόμενες έρευνες ΜΜΕ για συνενοχή Frontex σε επαναπροωθήσεις στη Μεσόγειο
- Συνέχιση επιχειρήσεων Frontex σε Ουγγαρία παρά την καταδικαστική απόφαση του @EUCourtPress
- Εν εξελίξει έρευνα @EUAntiFraud για κακοδιαχείριση/παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων
- Ελλιπής συμμόρφωση εκτελεστικού διευθυντή (της Frontex) Leggeri με προηγούμενες συστάσεις


"ΒΟΜΒΑ" από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης: «Μεθοδευμένη συγκάλυψη επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο»

Σχετική ανάρτηση στο facebook έκανε, σήμερα Πρωταπριλιά και ο έλληνας διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος γράφει:

Το ελληνικό κράτος δεν κάνει επαναπροωθήσεις στα σύνορα. Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια.

Αποφάνθηκε άλλωστε προχτές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δεν γίνονται pushback!

Όλοι οι προσφυγες-θύματα που κατέθεσαν είναι ηθοποιοί και τα πτώματα είναι κούκλες. Τα 540 pushback που κατέγραψε μόνο ο ΟΗΕ είναι ψέματα. Τα δεκάδες βίντεο, μαρτυρίες, διεθνείς έρευνες από αναρίθμητες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ κι ανεξάρτητους ερευνητές είναι όλα ψέματα.

Εμείς είμαστε πράκτορες της Τουρκίας, συνεργάτες του Σόρος και σκοτεινών δυνάμεων που εργαζόμαστε αδιάκοπα να αντικαταστήσουμε τον ελληνικό πληθυσμό με μουσουλμάνους. Γιατί;

Γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί η κυριαρχία της παγκόσμιας νέας τάξης, αφού μόνο το αστραφτερό ελληνικό γονίδιο μπορεί να της αντισταθεί.

Καλό μήνα.

#AprilFoolsDay

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ