Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπολογίζει τον πληθωρισμό με στυλ... πρωταπριλιάτικο (video)

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη η Πρωταπριλιά είναι μια μέρα όπως και οι άλλες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπολογίζει τον πληθωρισμό με στυλ... πρωταπριλιάτικο (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα ανακοινώθηκε από την Eurostat πως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινήθηκε για τον Μάρτιο με ρυθμό 8%, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη της ευρωζώνης βρίσκεται στο 7,5%.

Αν και το παρακάτω βίντεο από τη σημερινή ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης σε συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, "μιλάει" από μόνο του, απλά να αναφέρουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπάθησε να πείσει πως επειδή τον Μάρτιο του 2021 η Ελλάδα είχε πληθωρισμό μείον 2%, άρα το σημερινό 8% είναι επι της ουσίας 6% και ως εκ τούτου χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Τον Μάρτιο του 2021 η Ελλάδα ήταν την μοναδική στην ευρωζώνη με αρνητικό πληθωρισμό, είχε μείον 2%. Τότε ο μέσος όρος της ευρωζώνης ήταν 1,3%. Το +8 είναι από το -2, άρα, στην πραγματικότητα είναι 6, δεν είναι 10. Άρα, στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι το 7,5%, αν το πάρουμε σε ετήσια βάση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επέμεινε ότι «η Ελλάδα είναι η 12η από τις 19 χώρες», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Επαναλαμβάνω, αν βάλουμε εμείς, ότι είχαμε -2% πέρυσι, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν συν, εμείς στην πραγματικότητα είμαστε στο 6%. Για όλες αυτές τις κυβερνήσεις, που έχουν αυτόν το θηριώδη έως και διπλάσιο από εμάς πληθωρισμό, φταίει ο κ. Μητσοτάκης;»

Όχι, τα παραπάνω δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ