Μητσοτάκης: Έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Δένδιας: Δε συμφέρει την Ελλάδα η εξόρυξη (video)

Την επιτάχυνση των ερευνών για φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση ο Νίκος Δένδιας.

Μητσοτάκης: Έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Δένδιας: Δε συμφέρει την Ελλάδα η εξόρυξη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ανακοινώνουμε την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι πιθανό, δεν είμαστε, βέβαιοι, είναι πιθανό να διαθέτει σε σημαντικές  ποσότητες με βάση τις προκαταρκτικές μελέτες, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο θαλάσσιο χώρο, σε ζώνες πάντα αποκλειστικής εκμετάλλευσης. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε ενδείξεις που μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους. Θα το ξέρουμε τέλος του 2023», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός πως ακριβώς ένα χρόνο πριν, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει: «Χρειαζόμαστε 10 -20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε και από οικονομικής άποψης θα ήταν πολύ ακριβό. Έτσι λοιπόν, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου. Και με όλο το σεβασμό, το Αιγαίο είναι ένας παράδεισος επί γης, δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε Κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει προμήθεια ενέργειας, η Ελλάδα επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Η Ελλάδα δε σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ