Ανοιχτό κάλεσμα Τσίπρα στα προοδευτικά κόμματα για ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - 5+1 δεσμεύσεις (video)

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού και προοδευτικού τόξου απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 5+1 δεσμεύσεις της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις κάλπες της απλής αναλογικής.

 

Ανοιχτό κάλεσμα Τσίπρα στα προοδευτικά κόμματα για ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - 5+1 δεσμεύσεις (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη με την απλή αναλογική, να φέρουμε την Πολιτική αλλαγή και να απαλλάξουμε τον τόπο από το καθεστώς Μητσοτάκη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ανοιχτό και σαφές κάλεσμα στα κόμματα του προοδευτικού και δημοκρατικού τόξου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάλεσε ταυτόχρονα τους συνέδρους να προχωρήσουν σε μεγάλες, ριζοσπαστικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνουν το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη. «Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και για το ίδιο το κόμμα μας. Να αποδείξουμε ότι για να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ριζικά το κόμμα», τόνισα χαρακτηριστικά.

«Γιατί και πάλι σε εμάς, συντρόφισσες και σύντροφοι, έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε ξανά τη χώρα και το λαό από τα δύσκολα. Ευτυχώς σε αυτή την χώρα υπάρχει ισχυρή Αριστερά, Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει  προοδευτική και ανθεκτική  δημοκρατική παράδοση. Μαζί να δώσουμε ανάσα στα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη. Μαζί να δώσουμε στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε προοπτική στις νέες και τους νέους,
Να δώσουμε ισότιμη εκπροσώπηση στις γυναίκες που διεκδικούν το μισό τουλάχιστον του ουρανού
. Ξανά, λοιπόν, μπροστά με την Αριστερά. Νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές. Μαζί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μπορούμε από τη πρώτη κάλπη να φέρουμε τη πολιτική αλλαγή και μια νέα αρχή για τον τόπο
», δήλωσε εν μέσω διαρκών χειροκροτημάτων, ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την ομιλία του.

Οι 5+1 δεσμεύσεις Τσίπρα από την επόμενη της νίκης και της προοδευτικής διακυβέρνησης:

1. Ακρίβεια: Άμεση μείωση 50% στους λογαριασμούς ρεύματος, πλαφόν στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση ειδικού φόρου στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και επιστροφή του "Δ" στη ΔΕΗ.

2. Εργασία: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων.

3. Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα Αγρότες: Οριστική διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας και μικροπιστώσεις.

4. Κοινωνική προστασία: Νέο ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επαναφορά 13ης Σύνταξης.

5. Νέα γενιά: Τράπεζα στέγης και παροχή στέγης και οικονομικής βοήθειας για νέα ζευγάρια μέχρι 40 ετών. Απλοποίηση πρόσβασης στα ΑΕΙ για νέες και νέους.

6. Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ