Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα "όργανα" - Ολομέτωπη επίθεση Φίλη σε Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση σε αλλαγές που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας και στην στρατηγική του κόμματος, προχώρησε ο Νίκος Φίλης σε τοποθέτησή του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Σας καλώ να μη διαβάζουμε λάθος την ιστορία. Να μην προχωρήσουμε σε μια στρατηγικού χαρακτήρα μεταμόρφωση του πολιτικού μας υποκειμένου με οδηγό τον αρχηγισμό, τη ρευστοποίηση της κομματικής μας συγκρότησης και έναν ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό που υποκλίνεται βαθιά στον κυβερνητισμό και στην εξουσία ως αυτοσκοπό», δήλωσε ο Νίκος Φίλης και συνέχισε: «Η μετάλλαξη από το βράδυ των εκλογών πόσο έχει συμβάλει στην ενίσχυση της πολιτικής μας δυναμικής; Πόσο συνέβαλλαν τα διορισμένα όργανα ή η κατάργηση της εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ; Μας βοήθησε ή μας έβλαψε η αμφισβήτηση της ανάγκης να υπάρχει η Αυγή και το Κόκκινο; Γιατί η ραγδαία φθορά της ΝΔ δεν έχει ακόμα δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ; Θα το πετύχουμε αντιγράφοντας τις διαδικασίες των συστημικών κομμάτων για την εκλογή αρχηγού;».

Με την ίδια σφοδρότητα, ο πρώην υπουργός Παιδείας, έκανε σαφή την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθούνται.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ενεργών μελών και όχι ψηφιακών εγγραφών, πελατών βουλευτικών γραφείων ή ψηφοφόρων συνεδριακής χρήσης. Χωρίς δάνεια σε άλλες πολιτικές παραδόσεις. Χωρίς μιμητισμό. Με εμπιστοσύνη στην πολιτική διαδρομή και συνεισφορά της αριστεράς στον τόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Νίκος Φίλης άφησε σαφείς αιχμές, "φωτογραφίζοντας" τον Παύλο Πολάκη. «Δώσαμε μεγάλη μάχη για τον εμβολιασμό, τις πατέντες, τη στήριξη του ΕΣΥ και θα ήμασταν ακόμα πιο αποτελεσματικοί αν δεν υπήρχαν κάποιες φάλτσες φωνές στο θέμα των εμβολίων που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στην εκλογική καμπάνια του Μελανσόν στη Γαλλία, ο Νίκος Φίλης, άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «τον δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς δεν τον εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου».

Τέλος, ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στην εναρκτήρια ομιλία του δεν έκανε αναφορά στις απαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και το προσφυγικό.

«Προβληματίζει η εξαφάνιση του προσφυγικού και των εγκληματικών επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο και τον Έβρο από τον Κεντρικό πολιτικό λόγο του προέδρου μας. Προβληματίζει», δήλωσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ