Στα "κάγκελα" και ο Σκουρλέτης: «Όχι στην εκλογή Προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση»

Κάθετα αντίθετος στην εκλογή στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση του κόμματος, ο Πάνος Σκουρλέτης στην τοποθέτησή του κατά τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το επίδικο δεν είναι η εσωκομματική εκλογή αλλά ο διάλογος και ο διάλογος που γίνεται εδώ μέσα αλλά θα πρέπει να βλέπει προς τα έξω. Οι καταστατικές αλλαγές θα πρέπει να συνδέονται με τα προβλήματα της κοινωνίας. Ακούγεται ότι το μείζον είναι ο τρόπος που θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο θα έπρεπε το συνέδριο να εκλέγει πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή σε συσχέτιση με τον διάλογο που γίνεται. Γιατί αυτή η αποσυσχέτιση; Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν αμφισβητήθηκε», ανέφερε στην ομιλία του ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 είχε μία αστοχία. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχασε εκλογές, ξεκινήσαμε την συζήτηση για την αποτίμηση, αλλά την αφήσαμε στη μέση», ανέφερε ο Γραμματέας του κόμματος την περίοδο της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοφανούς συντριβής, για κυβερνών κόμμα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συνεχίζοντας, ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές στον Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο του κόμματος.

«Ο πρόεδρος του κόμματος δηλώνει ότι εμείς τιμήσαμε την πολιτική μας που άφησε γεμάτα ταμεία. Ο σύντροφος Πολάκης έκανε κριτική για τα 37 δισ. ευρώ που αφήσαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί το λέει αυτό; Ο σύντροφος Πολάκης είναι αντιπροεδρικός; Ας τα αφήσουμε αυτά, χρειάζεται διάλογος και σύνθεση. Γιατί πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής δεν κάναμε αποτίμηση; Ποιος έχει δίκιο ο πρόεδρος ή ο σύντροφος Πολάκης; Γιατί δεν συζητήσαμε τις καλές μας απόψεις για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που όμως οδήγησαν σε Βατερλό; Γιατί δεν συζητήσαμε για το Ελληνικό, θέμα που έρχεται και ξαναέρχεται; Με τη συζήτηση θα δείξουμε στον κόσμο ότι φεύγουμε από τα μνηνονιακά απόνερα. Γιατί δεν συζητήσαμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης και του κόμματος; Γιατί είχαμε υπουργούς δύο ταχυτήτων;», είπε χαρακτηριστικά.

«δεν ισχύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε προτάσεις τα χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση, το μήνυμα δεν έχει φθάσει όχι μόνο γιατί αυτά που λέμε δεν τα περνάνε τα ΜΜΕ, αλλά και γιατί δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Η συζήτηση γινόταν γύρω από το ποιοι είναι με το 3, ποιοι είναι με το 33, ποιοι είναι με τον πρόεδρο, αυτά με τα οποία θέλαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη του κόμματος. Δεν μας ταιριάζουν τα μισόλογα, χρειάζεται ειλικρίνεια. Το ένα όπλο μας είναι η ενωτική σύνθεση απόψεων που είναι και πρόκληση του συνεδρίου. Αλλά να το εννοούμε και να το κάνουμε πράξη. Το δεύτερο όπλο μας είναι οι ισχυρές προγραμματικές δεσμεύσεις που θα απαντούν στα προβλήματα της συγκυρίας», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Οι θέσεις μας θα πρέπει να είναι βαθιά αντι-νεοφιλελεύθερες καθώς είναι ο νεοφιλελευθερισμός που έχει γεννήσει τα μεγάλα προβλήματα. Θα ήθελα να ακούσω για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ ή ότι θα αναστείλουμε και θα επανασχεδιάσουμε το Χρηματιστήριο Ενέργειας ... το συνέδριο θα πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει να υποχωρεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τα προβλήματα να περνάνε. Οφείλουμε να βγούμε με μία ρωμαλέα πρόταση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι μία αριστερή προοδευτική κυβέρνηση και όχι μόνο μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ