Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Πάνος Σκουρλέτης κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου

Στη δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου δήλωσε ότι θα προσφύγει ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Τον κατηγορεί πως έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής του.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Πάνος Σκουρλέτης κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Επί τέσσερα, και πλέον, χρόνια ο κ. Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής μου. Μέχρι τώρα τον είχα αγνοήσει, διότι δεν μου αρέσει να κάνω συνομιλητές ανθρώπους των δικών του χαρακτηριστικών. Έχει, άλλωστε, τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας και είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησε. Ωστόσο, η συνεχής διαστρέβλωση γεγονότων, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, όταν εμμονικά επαναλαμβάνονται, με αναγκάζουν, όχι να απαντήσω στον ίδιο, αλλά πολύ σύντομα να θυμίσω και να ενημερώσω για ορισμένα ζητήματα όσους θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον για αυτά στα οποία αναφέρεται», αναφέρει σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφρομή το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου, με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Σκουρλέτη:

Ας μιλήσουμε με γεγονότα

Επί τέσσερα, και πλέον, χρόνια ο κ. Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής μου. Μέχρι τώρα τον είχα αγνοήσει, διότι δεν μου αρέσει να κάνω συνομιλητές ανθρώπους των δικών του χαρακτηριστικών. Έχει, άλλωστε, τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας και είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησε. Ωστόσο, η συνεχής διαστρέβλωση γεγονότων, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, όταν εμμονικά επαναλαμβάνονται, με αναγκάζουν, όχι να απαντήσω στον ίδιο, αλλά πολύ σύντομα να θυμίσω και να ενημερώσω για ορισμένα ζητήματα όσους θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον για αυτά στα οποία αναφέρεται.

Εκλέχτηκα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2009, από την τότε ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινα σε αυτή τη θέση ευθύνης μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η συμβολή μου στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη θέση άφησε το αποτύπωμά της και αξιολογείται από τον καθένα και την καθεμία.

Η συμβολή μου στην κυβέρνηση, από τα τρία υπουργεία που πέρασα, στο πλαίσιο πάντα των κυβερνητικών κατευθύνσεων, συνδέθηκε με τα εξής σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, γεγονότα.

Ως υπουργός Εργασίας, είχα την τιμή να συνυπογράψω μαζί με την Θεανώ Φωτίου, τον πρώτο εμβληματικό νόμο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας). Παρουσιάσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση τον νόμο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, (δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν). Ψηφίσαμε τη δυνατότητα ρύθμισης για την καταβολή σε δόσεις των ασφαλιστικών οφειλών, που κατέπνιγαν τους ελευθεροεπαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανοίξαμε τις πόρτες του υπουργείου στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Οι τριμερείς συναντήσεις έγιναν το απάγκιο των εργαζόμενων.

Όσο ήμουν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταργήσαμε τον μνημονιακό νόμο για τη «Μικρή ΔΕΗ», αρνηθήκαμε τη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και διατηρήσαμε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του απευθείας στο Δημόσιο. Αντισταθήκαμε στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, (αντίθετα, τα μειώσαμε μεσοσταθμικά), ενώ δώσαμε τη δυνατότητα των 32 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μειώθηκε κατά ένα δισ. ευρώ το χρέος της ΔΕΗ. Δεν υλοποιήσαμε τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για πώληση του 17% της ΔΕΗ. Ξαναβάλαμε εμπρός το τελματωμένο Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες. Θέσαμε τις βάσεις των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις νέες επενδύσεις ΑΠΕ, με αποτέλεσμα να πέσουν οι αντίστοιχες τιμές. Μειώσαμε τις τιμές φυσικού αερίου. Βγάλαμε από τα συρτάρια τα απλήρωτα πρόστιμα της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ενώ δώσαμε αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και το δημόσιου συμφέροντος. Ξεμπλόκαρε ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, αυξάνοντας και τα ανταποδοτικά τέλη της εταιρείας προς τους δήμους διέλευσης. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ με πλειοψηφία διορισμένη από το Δημόσιο πέτυχε κέρδη ρεκόρ.

Στο διάστημα που ήμουν υπουργός Εσωτερικών έγινε ο μεγαλύτερος, μετά από δέκα χρόνια, διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα (περί τις 8.500). Χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους έσπασαν την εργασιακή τους «ομηρία» και μονιμοποιήθηκαν μέσω της διάταξης για τα «ένδικα μέσα». Υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων και υποδομών, (ΦιλόΔημος Ι & ΙΙ») που γνώρισε η Αυτοδιοίκηση. Βάλαμε τις βάσεις μιας νέας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας μέσω του «Κλεισθένη Ι», θεσπίζοντας την απλή αναλογική, την ξεχωριστή κάλπη για τα τοπικά συμβούλια, το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων, την αποσυναρμολόγηση της διορισμένης αποκεντρωμένης διοίκησης, τη διαμόρφωση νέων κανόνων για την κατανομή των ΚΑΠ, μέσω της κατηγοριοποίησης των δήμων στη βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Ωστόσο θέλω να διευκρινίσω και ορισμένα πράγματα τα οποία συστηματικά αναπαράγονται με σκοπό να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις.

  • Δεν είχα καμία ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά.
  • Ως γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του Αλέξη. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 και η κατάσταση του κόμματος, αλλά κυρίως το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούσαν αντικειμενικά πολύ δύσκολους όρους για την ανάταξη του κόμματος.
  • Είχα διαφωνήσει με τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις περιφερειακές εκλογές όλες οι επιλογές προέκυψαν από απόφαση της ΠΓ. Εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα πρόσωπα που υποστηρίξαμε ήταν της επιλογής των ΝΕ και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Από τους συνολικά 332 δήμους της χώρας, σε 255 υποστηρίξαμε δημοτικά σχήματα, από τα οποία 55 κέρδισαν τη δεύτερη Κυριακή. Βεβαίως, είχα ζητήσει αναλυτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων.
  • Ζήτησα να γίνει συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019. Έχω εξηγήσει τους λόγους αναλυτικά στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τα δύο τρίτα των νέων εγγραφών στο κόμμα μετά το 2019 έγιναν στο διάστημα που ήμουν γραμματέας.
  • Επίσης, στο διάστημα που ήμουν γραμματέας με υπεύθυνο οικονομικών τον Μίμη Δαρειώτη εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια του κόμματος. Όσοι με γνωρίζουν στην Αριστερά και είμαι πλέον αρκετά χρόνια σ’ αυτή, ξέρουν καλά πως ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα ή διεκδίκησα καμία απολύτως θέση, κυβερνητική ή κομματική. Ό,τι μου ανατέθηκε έγινε ύστερα από συλλογικές προτάσεις και διαδικασίες ή στο πλαίσιο της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Τους ευχαριστώ όλους.

Υ.Γ. Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Λακόπουλου, ήδη έχω ενημερώσει τη δικηγόρο μου για να πράξει τα δέοντα. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ’ αυτό τον κόσμο.

 

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ