«Ελέγχεται για "ξέπλυμα" ο πρόεδρος της ΔΕΗ - Πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων στο "ανάκτορο"»

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που σημειωτέον πρόσκεται στη συντηρητική παράταξη.

«Ελέγχεται για
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα και ρεπορτάζ της Μαρίας Παναγιώτου στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για το "ανάκτορο" που χτίζει στην Τζια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, τράβηξαν το ενδιαφέρον της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.


Βουλεύτρια της ΝΔ για το "ανάκτορο" του προέδρου της ΔΕΗ: «Χαλάλι του, χαλάλι του» (video)


Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο προσωπικό της blog στο διαδίκτυο η δικαστική ρεπόρτερ, Μαίρη Μπενέα, ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μελετάει τα σχετικά δημοσιεύματα, για να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση των δύο υπόσκαφων βιλών του golden boy της ΔΕΗ. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως ο κ. Στάσσης θα ελεγχθεί και για «πόθεν έσχες».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, συνεχίζει να καλύπτει πλήρως τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Το φαραωνικό ανάκτορο και οι δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ στο dimokratia.gr:

«Ακόμα πιο προκλητική είναι η τελευταία "πινελιά" πλούτου που φρόντισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης να προσθέσει στο αιγαιοπελαγίτικο "παλάτι", συνολικής έκτασης 759,15 τετραγωνικών μέτρων, που χτίζει στο μαγευτικό νησί της Τζιας, την κατασκευή του οποίου έχει παρουσιάσει εκτενώς τις τελευταίες ημέρες η «Δημοκρατία».

Ο λόγος για τις δύο πισίνες που δεσπόζουν σε καθεμία από τις δύο υπόσκαφες βίλες του, κόβοντας την ανάσα, καθώς είναι -κυριολεκτικά- ολυμπιακών διαστάσεων. Φαντάζει μάλλον υπερβολικό σε βίλες που αντικρίζουν τη θαλασσινή ομορφιά του Αιγαίου μας να τοποθετούνται ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες, όμως είναι γεγονός. Και προφανώς, η κατασκευή τέτοιων τεχνητών, υδάτινων μεγαθηρίων σε νησιωτικό λόφο έχει "διαστημικό" κόστος.

Αυτό από μόνο του, προφανώς, αποδεικνύει πως για τον Γιώργο Στάσση, που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και στενών συνεργατών του, τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα.

Τα χρήματα είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία σφαδάζουν από το ενεργειακό κόστος που έχει εκτιναχθεί εξαιτίας και των επιλογών του κ. Στάσση.

Οι φωτογραφίες από τις ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «Δημοκρατία» έρχονται να συμπληρώσουν το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στο οποίο παρουσιάσαμε το φωτογραφικό άλμπουμ των δύο πέτρινων βιλών, με τα δεκάδες δωμάτια και τις φαραωνικές κατασκευές που χτίζει το golden boy της ΔΕΗ μέσα σε έκταση 8,5 στρεμμάτων στο πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το θέμα περί του παλατιού που χτίζει ο κ. Στάσσης έφερε πρώτη στο προσκήνιο η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η προέγκριση της άδειας δόμησης (Α/Α 70994) για το ανάκτορο του κ. Στάσση εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα, στις 7 Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά τον διορισμό του, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου του 2019.

Η οριστική άδεια (Α/Α 86439), ωστόσο, εκδόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019. Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν λίγο καιρό αργότερα κι εφόσον ο κ. Στάσσης είχε ήδη διατελέσει για μεγάλο διάστημα πρόεδρος της ΔΕΗ.

Πώς κατάφερε ένας, έστω εξαιρετικά αμειβόμενος, μάνατζερ των 360.000 ευρώ τον χρόνο να χτίσει ένα μεγαθήριο εκατομμυρίων παραμένει το μεγάλο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ