Ποιος είναι ο Ισπανός πολιτικός που προσέλαβε τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή (video)

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο γιος του έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προσελήφθει από τον Ισπανό αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς. Ποιος όμως είναι ο ισπανός πολιτικός που προσέλαβε τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο Ισπανός πολιτικός που προσέλαβε τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση, το 2018, της γνωστή δημοσιογράφου και για χρόνια ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρας Μακρή, που γνωρίζει πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες του νέο εργοδότη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ανάρτησή της, έγινε με αφορμή, την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της χώρας και του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς, στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ο Πονς δεν είναι ο,τι πιο brilliant (σ.σ. έξυπνο) έχει να επιδείξει το Ισπανικό Λαϊκό Κόμμα. Απαίτησε από τον Ραχόι να μείνει ως ευρωβουλευτής όταν έβλεπε ότι ο ένας μετά τον άλλον στην Βαλένθια έμπαιναν φυλακή. Η Αυτονομία της Βαλένθια -από εκεί προέρχεται- επί μία εικοσαετία έχει ρημαχθεί από τα σκάνδαλα του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πονς σήμερα εξέφρασε με την επαρχιώτικη λογική του όλη την απέχθεια για την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και όχι μόνο στα χρόνια του Τσίπρα.

Από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης, η υποτιμητική και υπεροπτική στάση τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του απέναντι στους «τεμπέληδες» Έλληνες ήταν έως απεχθής.

Εκφράζει τη δεξιά τη reaccionaria, είναι εμπαθής και πάντα περιφρονούσε τους Έλληνες πολίτες και τις θυσίες τους που σήμερα -φεύ- τους επικαλούνταν και μάλιστα ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ήταν από τους υπέρμαχους της φράσης «η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα» και της δεύτερης επίσης και πολυχρησιμοποιημένης «δεν σας αυξάνουμε τις συντάξεις γιατί πληρώνουμε την Ελλάδα!».

Πρόκειται για τα πιο ακραία πρόσωπα του Λαϊκού Κόμματος τον ζήσαμε εδώ ως εκπρόσωπο στη Γερουσία. Εύκολες φράσεις, τσιτάτα και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το ισπανικό δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχει 3-4 τέτοιους τύπους και τους γνωρίζουμε καλά. Μην του δίνετε καμία σημασία. Σήμερα έδειξε το πρόσωπο της σάπιας δεξιάς. Δεν είναι όλοι έτσι. Ο Ραχόι π.χ. ήταν πάντα κύριος».


Ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο (έγγραφο)


Η αντιπαράθεση με τον Τσίπρα στην Ευρωβουλή

Ο Εστεμπάν Γκονθαλεθ Πονς, είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2018, με μια ομιλία βγαλμένη από non paper της ΝΔ.

Είχε πει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα … περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα … Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, με επιθετικό ύφος ως ομιλητής του ΕΛΚ, ο νέος εργοδότης του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον ισπανό ερωβουλευτή:

«Δεν είναι κακό ότι άλλαξα κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι υπερασπιζόμενοι καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να τις υπερασπίζονται.

Σήμερα (09/11) πέρα από την αποφράδα ημέρα στις ΗΠΑ σήμερα είναι και η επέτειος θανάτου του Σαλβατόρ Αλιέντε. Ελπίζω να μην κάνατε σκόπιμα αναπαραγωγή των δύο άκρων στην ομιλία σας.

Εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό, σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην Δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα παλαιότερων πρωθυπουργών.

Μιλήσατε για λαϊκισμό. Λυπάμαι αλλά πάλι στην δική σας παράταξη πρέπει να στραφείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από την στάση που κρατά η ΝΔ σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια στην επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων. Είναι μία στάση ορισμός του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού.

Μιλήσατε για 100 δισ. κόστος που είναι δήθεν το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις 2 πλευρές. Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δισεκατομμυρίων, θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε την τριετία 40 δισ., στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίηση μόλις 6 από τα 24 δισ που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ