Παραδοχή Οικονόμου που "καίει" την κυβέρνηση για τους λογαριασμούς ρεύματος - Οργή στο Twitter

Τελικά η πρωτοφανής ακρίβεια που έχει "γονατίσει" την κοινωνία, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2021, μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση. 

Παραδοχή Οικονόμου που
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις και από τον Ιούνιο που θα ισχύουν δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος τέσσερις και πέντε φορές πάνω, κάτι που κυρίως αντιμετώπισαν οι καταναλώσεις από 300 kWh και πάνω, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων κ.λπ.», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με αυτή τη δήλωση η κυβέρνηση παραδέχεται πως τελικά μπορούσε να κάνει παρεμβάσεις, αλλά επέλεξε να είναι απλός παρατηρητής στην μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος από κάτω προς τα πάνω, από την εποχή του "σημιτικού χρηματιστηρίου".

«Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος. Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ισχυρίστηκε επίσης πως «τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο».

Θυμίζουμε επίσης πως, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης μοίρασε στον εαυτό του και τα golden boys της ΔΕΗ, 16 εκατομμύρια ευρώ bonus από τα υπερκέρδη της επιχείρησης, κυρίως λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Όπως είναι φυσιολογικό, οι δηλώσεις οικονόμου όχι μόνο δεν καθησύχασαν τους πολίτες, αλλά αντιθέτως προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ