Επίθεση Θεοδωρικάκου στον Δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος ζήτησε περισσότερη ασφάλεια στην Αθήνα (video)

Πιο στενή συνεργασία Δήμου - Πολιτείας και συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που τόνισε σε συνέντευξή του πως η Αθήνα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.

Επίθεση Θεοδωρικάκου στον Δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος ζήτησε περισσότερη ασφάλεια στην Αθήνα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε συνέντευξή του ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε την άμεση ανάγκη αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην Αθήνα, που όπως είπε, αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας.

Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε με νόημα πως υποχρεώνεται, να θέσει αυτό το θέμα δημόσια, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση.

«Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο…», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας «δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ως δήμος, με την καθαριότητα, με το φως, με το πράσινο, με τον πολιτισμό στις γειτονιές, αλλά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε, όπως καταλαβαίνετε, την αστυνομία».

Στη συνέχει ο Δήμαρχος Αθηναίων, είπε χαρακτηριστικά πως ή απόγνωσή του έχει φτάσει σε μεγάλο σημείο καθώς ζητάει εδώ και ένα μήνα συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, αίτημα το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτο.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωσή μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα», τόνισε, με νόημα, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Επίθεση "κυκλων" Θεοδωρικάκου σε Μπακογιάννη: «Τι θέλει; Εφαρμογή των νόμων ή ανομία;»

Οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση "κύκλων" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που διέρρευσαν στα ΜΜΕ την ενόχληση του Τάκη Θεοδωρικάκου, αναφέροντας μάλιστα, με πονηρό τρόπο, πως ο Δήμαρχος Αθηναίων «φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ.», κάτι που όμως δεν γίνεται αντιληπτό από τις τοποθετήσεις του Κώστα Μπακογιάννη.

«Η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, προκαλεί απορίες. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μπακογάννης άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις "σκούπα" στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;», ανέφεραν συγκεκριμένα οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ