Υπέρ της διακοπής ρεύματος για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής η κυβέρνηση

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να μην κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής. Το ίδιο συνέβη και με τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. 

Υπέρ της διακοπής ρεύματος για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής η κυβέρνηση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κυβέρνηση απέρριψε σήμερα όλες της τροπολογίες που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τη δραματική αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Ηχηρό ήταν το "Όχι" στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προέβλεπε τη μη διακοπής ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την προσαύξηση, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις των σχτικών προσφυγών στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η εν λόγω τροπολογία «καθίσταται απολύτως αναγκαία και ενόψει του ότι, παρότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και εδώ και πολύ καιρό η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, ελλείπει οποιαδήποτε αποτελεσματική κρατική πολιτική  παρέμβασης στη δομή της αγοράς προμήθειας της ενέργειας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την αποτροπή δημιουργίας ουρανοκατέβατων κερδών καθώς και φορολόγησής τους για ελάφρυνση των καταναλωτών».

Η κυβέρνηση απέρριψε και την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη «Ρύθμιση τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε Πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης», αλλά και την αντίστοιχη του ΚΚΕ για την «Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ