ΗΠΑ: Αμηχανία και εκνευρισμός Μητσοτάκη σε ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου (video)

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει δημοσιογραφική "προστασία" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμήχανη στιγμή για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση – κόλαφο για την ελευθερία του Τύπου.

ΗΠΑ: Αμηχανία και εκνευρισμός Μητσοτάκη σε ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μια οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου, που εμείς την παίρνουμε πολύ σοβαρά, δημοσίευσε τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου και κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση στην ΕΕ όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας μάλιστα τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη και τι θα κάνετε;» ήταν η ερώτηση του David Ignatius αρθρογράφου της Washington Post και επιστημονικού συνεργάτη στο Harvard Kennedy School, προς τον πρωθυπουργό σε εκδήλωση στο Georgetown Univercity.

H ερώτηση αυτή έφερε σε προφανή αμηχανία τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στην αρχή σάστισε και δε δίστασε να αναφερθεί υποτιμητικά στην αναγνωρισμένη διεθνή οργάνωση "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα", που μάλιστα είναι ειδικοί συνεργάτες του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε θέματα ελευθερίας του Τύπου.


SOS για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Τελευταία στην Ε.Ε. και "βουτιά" 38 θέσεων στον Παγκόσμιο Δείκτη


«Αν αναφέρεστε σε έναν δείκτη που δημοσίευσε μια γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διαφωνώ κάθετα με τα αποτελέσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε μία ελεύθερη δημοκρατία. Κοιτάξτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα, θα δείτε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ επικριτικές σε ότι κάνουμε. Είναι μία χώρα στην οποία καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ο,τιδήποτε», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμφανή εκνευρισμό.

Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλη την Ε.Ε., που έκανε "βουτιά" 38 θέσεων στη επικαιροποιημένη, ετήσια έκθεση του 2022 των Δημοσιογράφων Χωρίς ΣύνοραWorld Press Freedom Index, που αξιολογεί την κατάσταση της δημοσιογραφίας σε 180 χώρες του κόσμου.


POLITICO: Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου

Το ΑΠΕ "εξαφάνισε" την Ελλάδα από την έκθεση - κόλαφο για την ελευθερία του Τύπου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ