"Χαστούκι" στην κυβέρνηση - Το Ευρωκοινοβούλιο ανάρτησε την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα

O επίσημος λογαριασμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter, δημοσίευσε σήμερα την έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, που αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράληλα έκδηλη ανησυχία. 

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα / Reporters Without Borders. Περισσότερες πληροφορίες ↓ https://europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20220513STO29508/press-freedom-2021-how-are-eu-countries-rated-infographics», αναφέρει στην ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του Ευρωκοινοβουλίου στο Twitter.

Θυμίζουμε πως τον μεγάλο διεθνή οργανισμό, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χθες ως «κάποια γαλλική ΜΚΟ», όταν ρωτήθηκε από αμερικανό δημοσιογράφο για ποιον λόγο η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.


ΗΠΑ: Αμηχανία και εκνευρισμός Μητσοτάκη σε ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου (video)

Θυμίζουμε επίσης πως στημ επικαιροποιημένη, ετήσια έκθεση του 2022 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, World Press Freedom Index, που αξιολογεί την κατάσταση της δημοσιογραφίας σε 180 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλη την Ε.Ε. καθώς έκανε  "βουτιά" 38 θέσεων. 


Libération: «Μετά τη νίκη της ΝΔ η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υποβαθμίστηκε»


Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πτώση 38 θέσεων στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την αυταρχική Ουγγαρία του Όρμπαν, τη Μάλτα της δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια και στη δίωξη της Μαρίας Εφίμοβα, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων.


Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου: Είμαστε σοκαρισμένοι με το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα


Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι πως όχι μόνο είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, αλλά βρισκόμαστε και "μία ανάσα" από την Τουρκία των λευκών κελιών και τη Ρωσία του καθεστώτος Πούτιν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ