"Καθάρισαν" τα πανεπιστήμια: Ιστορική ήττα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Θρίαμβος Πανσπουδαστικής (εικόνες)

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, που σημαδεύτηκαν από βία, "μπραβιλίκια", αφόρητο σεξισμό, "ακαδημαϊκό παρεμπόριο" (με παράνομη διακίνηση σημειώσεων), "προσηλυτισμό" φοιτητών και πολλά άλλα, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχασε την πολυθρύλητη πρωτιά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Θρίαμβος της Πανσπουδαστικής που επιβεβαιώνουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, πλην ΔΑΠ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ΔΑΠ, που είχε την πρωτιά από τις εκλογές του 1987, είδε τις δυνάμεις της να κατακρημνίζονται στις περισσότερες σχολές της επικράτειας, το ίδιο και η άλλωτε κραταιά ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), με την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) να σημειώνει έναν πραγματικό θρίαμβο, με ραγδαία αύξηση σε ποσοστά.

Αύξηση είχαν και τα ΕΑΑΚ (Εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ στα συνηθισμένα χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και φέτος το Bloco, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πολύπαθο τις τους τελευταίους μήνες Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ένα από τα προπύργια της ΔΑΠ), η παράταξη της ΝΔ υπέστη πραγματική πανωλεθρία, χάνοντας τις μισές της δυνάμεις σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (από 43% έπεσε στο 26%), με την Πανσπουδαστική να κερδίζει 13 μονάδες και να φτάνει σε θριαμβευτική πρωτιά με πάνω από 38% (από 25,87% στις προηγούμενες εκλογές).

Αν και πολλά ΜΜΕ αναφέρουν νίκη της ΔΑΠ βασιζόμενα σε πηγές της ΝΔ, η πρωτιά της Πανσπουδαστικής είναι αδιαμφισβήτητη και επιβεβαιώνεται από όλες τις άλλες παρατάξεις.

ΠΚΣ 16684 33.43%
ΔΑΠ 13807 27.66%
ΠΑΣΠ 5056 10.13%
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 4992 10.00%
ΕΑΑΚ 2642 5.29%
BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) 1267 2.54%
ΛΟΙΠΑ 4200 8.41%

Είναι χαρακτηριστικό πως παράταξη του ΚΚΕ έχει υποδειγματική live ενσωμάτωση αποτελεσμάτων (συγκεντρωτικά και ανά σχολή).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Είναι σημαντικό τη σημερινή ημέρα, να θυμηθούμε επίσης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις γυναίκες και η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παρακάτω, γνωστές, σεξιστικές αφίσες εκδηλώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μιλάνε από μόνες τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ