Οικονόμου πριν 8 μήνες: «H ΔΕΗ πουλήθηκε για φθηνότερο ρεύμα & ασφάλεια για γεγονότα που οφείλονται στο εξωτερικό» (video)

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η αιτία που προκαλεί διαδοχικές ανατιμήσεις ιδίως στο ηλεκτρικό ρεύμα», είπε στο πρόσφατο διάγελμα του ο πρωθυπουργός, που κάνει συνεχώς λόγο για «πληθωρισμό εξωτερικού». Τί έλεγε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, 8 μήνες πριν;

Οικονόμου πριν 8 μήνες: «H ΔΕΗ πουλήθηκε για φθηνότερο ρεύμα & ασφάλεια για γεγονότα που οφείλονται στο εξωτερικό» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 24 Σπετεμβρίου του 2021, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και καλείται να εξηγήσει το πόσο καλό θα κάνει στους Έλληνες φορολογούμενους η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, όχι από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να επενδύσει η ΔΕΗ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να γίνει πιο ανταγωνιστική ... ο πολίτης μακροπρόθεσμα θα έχει όφελος ότι η ΔΕΗ θα μπορεί να παράγει φθηνότερα ρεύμα, άρα να μην είναι ευάλωτος στις αυξήσεις και τις μεγάλες ανισορροπίες που δεν οφείλονται στο εσωτερικό αλλά στο εξωτερικό και να μπορεί να είναι πιο φθηνή η ενέργεια.
Το κράτος έχει ισχυρή μειοψηφία στη ΔΕΗ, αλλά το θέμα είναι να μπορεί η ίδια η ΔΕΗ να παράγει φθηνότερα ρεύμα και βεβαίως ο στόχος είναι να πληρώνει φθηνότερο ρεύμα ο καταναλωτής», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα σχόλια είναι περιττά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ