Στυλιανίδης: Άχρηστο το Beriev για φωτιές στην Ελλάδα - Προσωπικά ανακουφίστηκα που διακόπηκε η μίσθωση (video)

Το πυροσβεστικό "θηρίο" από τη Ρωσία, που πέρυσι αποθέωναν, ξάφνικά έγινε άχρηστο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Στυλιανίδης: Άχρηστο το Beriev για φωτιές στην Ελλάδα - Προσωπικά ανακουφίστηκα που διακόπηκε η μίσθωση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Σχετικά με το ρωσικό Beriev, είναι γεγονός πως ενώ ξεκίνησε να γίνει μίσθωση αυτού του αεροσκάφους, εξαιτίας των εξελίξεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν μπορεί να συνεχίσει. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, επειδή θέλω να είμαι τολμηρός σε αυτά που λέω, αυτά τα αεροπλάνα δεν κάνουν για την Μεσόγειο. Ουσιαστικά είναι για τις ρωσικές στέπες. Εμείς και το ανάγλυφο το ελληνικό χρειαζόμαστε άλλου τύπου αεροσκάφη. Εγώ, για να πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε σε ότι αφορά στην ενίσχυση των εναέριων μέσων», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Και το ερώτημα που προκύπτει, πέρα από την περυσινή αποθέωση του Beriev, είναι το εξής:

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ανακουφίστηκε που δε θα έχουμε φέτος το Beriev και δήλωσε ότι «αυτά τα αεροσκάφη είναι μόνο για τις ρωσικές στέπες», για πιο λόγο ξεκίνησε η μίσθωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, η οποία διακόπηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ