Ο Τσίπρας βραβεύει την ειρήνη

Τα χρήματα από το Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών έγιναν τα «Βραβεία Ειρήνης και Συνεργασίας των βαλκανικών χωρών».

Ο Τσίπρας βραβεύει την ειρήνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το σαράκι του εθνικισμού, θα πρέπει να επενδύσουμε στη γνώση, στην επιστήμη και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απένειμε το πρώτο βραβείο, σε μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Πειραιά, για τη διπλωματική της εργασία πάνω στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το σαράκι του εθνικισμού που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει τους λαούς στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στη βαλκανική χερσόνησο, θα πρέπει να επενδύσουμε στη γνώση, στην επιστήμη και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που πρέπει να δημιουργήσουν μια διαφορετική κουλτούρα, βασισμένη στη γνώση. Να γνωρίζουν καλά τις διαφορές μας τις υπαρκτές, να καταπολεμούν τις ανύπαρκτες και να χτίζουν γέφυρες».

Τα λόγια είναι του Αλέξη Τσίπρα και προλόγισαν την απονομή του ενός από τα πέντε βραβεία που δίνονται μετά την πρωτοβουλία του, να διαθέσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνή βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε πέντε διαφορετικά πανεπιστημιακά τμήματα. Τα βραβεία θα δοθούν στην καλύτερη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία σχετικά με την ειρήνη και τις διεθνείς σχέσεις στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρευρέθηκε στην απονομή του πρώτου βραβείου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ