Συνέντευξη Tύπου ΔΕΘ - Παρακολουθήσεις: Όλοι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου

Ο Πρωθυπουργός τόλμησε να απαντήσει για τις υποκλοπές σε ερωτήσεις που έγιναν από ευσυνείδητους δημοσιογράφους. Τι αποκρίθηκε; Πως δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στο Σύνταγμα και πιο συγκεκριμένα «Αν το Σύνταγμα το ήθελε (-Θέλεις Σύνταγμα; -Όχι δεν θέλω), θα το ανέφερε ρητά».

Συνέντευξη Tύπου ΔΕΘ - Παρακολουθήσεις: Όλοι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κ. Ευαγγελοδήμου από ΤΑ ΝΕΑ, στην ερώτηση που προηγήθηκε, ανέφερε την λέξη «συγκάλυψη» ως κατηγορία της αντιπολίτευσης και επίσης ρώτησε γιατί δεν γνωρίζουμε τον λόγο της παρακολούθησης. Ο Πρωθυπουργός του «Όλα στο φως», δεν απάντησε ποτέ για τους λόγους της παρακολούθησης.

Την σκυτάλη μετά την κ. Ευαγγελοδήμου, πήρε ο κ. Τζιοβάρας από το Πρώτο Θέμα, ο οποίος ρώτησε, ανάμεσα στα άλλα, αν θα δεχόταν να παρακολουθείται ο ίδιος, ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Εκεί δήλωσε πως «Προφανώς και δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός», για να συμπληρώσει πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός» και να αναφέρει το απόλυτα σοκαριστικό: «Επί της αρχής, κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από μια εν δυνάμει διαδικασία παρακολούθησης». Συνέχισε πως δεν πρέπει να αποκλείεται το πολιτικό προσωπικό από τις παρακολουθήσεις, μα χρειαζόταν πολιτική ευαισθησία και προβληματισμός, κατηγορώντας τον Διοικητή της ΕΥΠ και βγάζοντας λάδι τον Πρώτο Ανιψιό και πρώην Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Στην επόμενη ερώτηση για τις υποκλοπές, από τον κ. Μπασκάκη της Εφ.Συν. (σ.σ. το πρώτο αντιπολιτευόμενο μέσο μετά από μιάμιση ώρα ερωταπαντήσεων), έκανε λόγο για αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, συνταγματολόγων, του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ευρωκοινοβουλίου για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ποιος την πρότεινε, ποιος την ενέκρινε και αν επιμένει στο ζήτημα του απορρήτου. Ο Πρωθυπουργός απάντησε πως: «Διαφωνώ με τις απόψεις αυτές και έχω επιχειρηματολογήσει εκτενώς για την ανάγκη διαφύλαξης του απορρήτου για τις απολύτως απαραίτητες, όπως η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών». Διαφωνεί, λοιπόν, γνωμούλα του. Ανέφερε πως αναγνώρισε το σφάλμα του και το διερευνά και πως εντέλει οι παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο θέμα που απασχολεί την κοινωνία (σ.σ. ουσιαστικά επισημαίνοντας στους παρόντες δημοσιογράφους πως δεν θα τον χαροποιήσει επόμενη ερώτηση για τις παρακολουθήσεις). Και έχει δίκιο, δεν μας παρακολουθούν απλά, αλλά ταυτόχρονα μας φτωχοποιούν. Ως πολίτες και ταυτόχρονα φτωχοποιούν και ξεπουλάνε κάθε τι παραγωγικό στην χώρα.

Όπως είχαμε προβλέψει, οι ερωτήσεις έγιναν και συνεχίζονται, ο αυτοκράτορας εκτέθηκε σε ένα ευρύτατο ακροατήριο και επισήμως παίρνει την θέση του ανάμεσα στους ηγέτες της Ουγγαρίας (Ορμπάν) και της Πολωνίας (Μοραβιέτσκι) ως ένας αυταρχικός, διεφθαρμένος και επίορκος Πρωθυπουργός.

ΥΓ. Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιοι δημοσιογράφοι τίμησαν το λειτούργημά τους και ρώτησαν για τις υποκλοπές, σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους, όπως της ΕΡΤ, που εκπροσωπώντας τα Παραπολιτικά, ρωτούσαν για την υπογεννητικότητα και πίσω από τον Πρωθυπουργό προβάλλονταν μωράκια και οικογένειες σε μη στημένες ερωτήσεις-πάσες. Πολλά μπράβο στον κύριο Παπαχλιμίντζο για το γέλιο που μας χάρισε.

ΥΓ2. Μεγάλο τσακάλι ο σκηνοθέτης, που πριν ακόμα τελειώσει ο δημοσιογράφος μια πρόταση ήξερε ποιο θέμα αφορούσε και έβαζε τις αντίστοιχες φωτογραφίες-κονσέρβα στα πάνελ! Μιλάμε για διαφάνεια, όχι αστεία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ