O Θάνος Πλεύρης καταδίκασε τον... μπαμπά του

...γιατί σταματάει φανταστικά ταξί μέσα σε δικαστήρια. Ο μπαμπάς του, σε αντίποινα, του έκοψε το χαρτζιλίκι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

O Θάνος Πλεύρης καταδίκασε τον... μπαμπά του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορεί ο τίτλος και η εισαγωγή να είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά η πραγματικότητα είναι ακόμα καλύτερη: Ο Θάνος Πλεύρης καταδίκασε την συμπεριφορά του πατέρα του με 13 μέρες καθυστέρηση, προφανώς λόγω πιέσεων που του ασκήθηκαν από την Κυβέρνηση.
Όμως την ίδια στιγμή κανονικοποιεί τον νεοναζισμό αναφέροντας πως «Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του, που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει».

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, στις 28 Σεπτεμβρίου και στις 7 Οκτωβρίου, κάτι που προκάλεσε την χλεύη της αντιπολίτευσης ζητώντας από τον Θάνο Πλεύρη, να καταδικάσει… τον μπαμπά του. Οι πολιτικές απόψεις του Θάνου Πλεύρη δεν απέχουν πολύ από του Κωνσταντίνου, καθώς έχει κάνει ευρεία χρήση εμφυλιοπολεμικού λόγου, τόσο στην Βουλή όσο και σε τηλεοπτικά πάνελ. Ενώ δεν θα τον πείραζε να υπάρχουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί», όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο ακόλουθο video του 20/20 με τίτλο «Ο καθρέφτης του τέρατος», μεταξύ των λεπτών 5:57-7:34, που είναι αφιερωμένα στις δηλώσεις του. 

Η δήλωση καταδίκης του μπαμπά του, όπως ειπώθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είναι η εξής:
«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να έχει. Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα. Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί. Στη Μάγδα τη Φύσσα. Σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της κάνεις χαιρετισμό ατόμου που πιστεύει σ' αυτές τις ιδεολογίες και τον δολοφόνησε. Αυτό με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση».

Αλλά το θέμα είναι ακόμα καλύτερο αν σκεφτείτε πως χρησιμοποίησε σχεδόν τα ίδια λόγια που είχε χρησιμοποιήσει ο Θανάσης Καμπαγιάννης μια ημέρα πριν (και το ένα κοινό επιχείρημα με τον Αργύρη Συρίγο). Την ίδια στιγμή η πρώτη του πρόταση που χρησιμοποίησε είναι εμπνευσμένη από τον Κ. Παπαδάκη, (άσχετα αν με τον τρόπο που την είπε κανονικοποιεί τον νεοναζισμό)! Ο Κ. Παπαδάκης μίλησε για ανοχή της Δημοκρατίας: «Η ελευθερία του να κάνει αυτή τη δήλωση δείχνει ότι υπάρχει ανεκτικότητα στη Δημοκρατία, όχι όμως και να προκαλεί και μη θεωρούμε τώρα ότι επειδή δεν υπάρχει διάταξη στον Ποινικό Κώδικα, δεν συνιστά αυτή η συμπεριφορά εχθρική στον ελληνικό λαό», την ώρα που ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως ο πατέρας του «έχει μια ιδεολογία που η Δημοκρατία του επιτρέπει να έχει».

Όπως και να έχει, η καταδίκη από τον Θάνο Πλεύρη μπορεί να μην είναι πιστευτή, ειδικά μετά από 2 σχεδόν εβδομάδες, όμως καθώς κατέχει θεσμική θέση είναι το αντικειμενικά σωστό, όσο και αν σύρθηκε σε μια εξευτελιστική συγνώμη με τα λόγια των ιδεολογικών του αντιπάλων.

Η σημερινή δήλωση του Θάνου Πλεύρη στον ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ