Πλειστηριασμοί: Τροπολογία-δωράκι προς τους servicers και τα funds από το uπουργείο Οικονομικών

Όταν το δόγμα «Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη» παίρνει σάρκα και οστά.

Πλειστηριασμοί: Τροπολογία-δωράκι προς τους servicers και τα funds από το uπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν έχει περάσει καιρός από όταν σας είχαμε ενημερώσει ότι το επόμενο εξάμηνο αναμέναμε να εκτελεστούν περισσότεροι από 350.000 πλειστηριασμοί

Από ό,τι φαίνεται, στην Ελλάδα της καταπληκτικής ποιότητας ζωής, κάτι τέτοιο θα γίνει κανονικά και με τον νόμο. Ποιον νόμο; Αυτόν που πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα και αποτελεί μέρος αλυσιδωτών αντιδράσεων, που αν τις συνδέσεις, μόνο τυχαίες δεν είναι.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, πριν από μερικές ημέρες, τα επενδυτικά funds που ασχολούνται με τους πλειστηριασμούς είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό ουσιαστικά ήταν ότι οι servicers δεν είχαν το δικαίωμα να «πετάξουν» έξω απ' το σπίτι τους δανειολήπτες που είχαν λάβει ειδοποίηση ότι θα χάσουν την περιουσία τους. Έτσι, αυτοί, μαζί με τη βοήθεια δικηγόρων, αλλά και τον νόμο του 2015 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορούσαν να ρυθμίσουν το δάνειο τους.

Κάτι τέτοιο όμως, στην Ελλάδα του 2022 και της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείται τεράστιο πρόβλημα για τα επενδυτικά funds που έχουν κατακλύσει τη χώρα.

Έτσι, οι τράπεζες μαζί τους servicers ζήτησαν σαν χατίρι απ' την κυβέρνηση νόμο που ουσιαστικά θα τους «λύνει τα χέρια». Και αυτή, από ό,τι φαίνεται, είναι έτοιμη να τους κάνει τη χάρη όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες είναι έτοιμη να φέρει στη Βουλή τροπολογία που ουσιαστικά θα επιτρέπει στους servicers να εκτελούν ανεμπόδιστα τους πλειστηριασμούς, στερώντας ουσιαστικά από τους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα προσφυγής τους στη δικαιοσύνη, την ελπίδα τους ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι θα καταφέρουν να σώσουν το σπίτι τους.

Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη μας και την προειδοποίηση της Θεανώς Φωτίου ότι για να σου πάρουν το σπίτι «Φτάνουν και κάποια χρωστούμενα σε πιστωτικές κάρτες», καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην πρακτική εφαρμογή του δόγματος «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ