Υπερψήφισαν το έκτακτο επίδομα στους ένστολους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την μέρα που πέθανε ο Κώστας

Σε μια διάταξη που σχεδιάστηκε για ψηφοθηρικούς λόγους και παρότι η τροπολογία θα μπορούσε να περάσει με τις ψήφους των ακροδεξιών κομμάτων, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υπερψήφιση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. «Όχι» ψήφισε μόνο το Μέρα25. Στην πιο τραγική ειρωνεία, η ψηφοφορία έγινε τη στιγμή που ο Κώστας Φραγκούλης άφηνε την τελευταία του πνοή.

Υπερψήφισαν το έκτακτο επίδομα στους ένστολους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την μέρα που πέθανε ο Κώστας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της Βουλής πλην Μέρα25, υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ για τους αστυνομικούς και λιμενικούς. Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σε απόσπαση στο εξωτερικό, εκτίουν ποινή αργίας ή σε αναστολή άσκησης καθηκόντων. Οπότε το επίδομα δεν θα πάρουν οι φερόμενοι ως βιαστές της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη στην Θεσσαλονίκη, ο αστυνομικός που δικάζεται για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, ο αστυνομικός που συμμετείχε σε διακίνηση ναρκωτικών και συνελήφθη τον Οκτώβρη, οι 9 που συνελήφθησαν πάλι τον Οκτώβρη για trafficking μεταναστών και οι ραλίστες που περνούσαν με κόκκινα παρτάροντας με δύο φίλες τους στο πίσω κάθισμα. Κανονικά θα πάρουν το επίδομα όσοι κακοποίησαν διαδηλωτές τον τελευταίο χρόνο και οι αστυνομικοί και λιμενικοί που συμμετέχουν σε επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο.

Σχετικά με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά η εισηγήτριά του Γιώτα Πούλου ψήφισε «Όχι», όμως στην συνέχεια έκανε χρήση του Κανονισμού της Βουλής 72Α και τροποποίησε την ψήφο σε «Ναι», διευκρινίζοντας πως ψήφισε εκ παραδρομής. Μπορούμε να κατανοήσουμε πως οι θετικές ψήφοι των λοιπών κομμάτων που δεν ανήκουν στην άκρα δεξιά, είχαν ως σκοπό της αποδυνάμωση της προσέλκυσης ψήφου των αστυνομικών και των λιμενικών προς την Νέα Δημοκρατία εν όψει εκλογών. Οπότε στην πράξη ανέβηκαν όλοι στο άρμα του καλοπιάσματος των ένστολων χωρίς να λογαριάζουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων τους και στα κοινωνικά δύκτυα, όπου παρελαύνουν εκφράσεις όπως «μαύρο» και «συστημικά κόμματα», ειδικά όταν ψηφίστηκε την ίδια μέρα που εξέπνευσε ο δεκαεξάχρονος Κώστας Φραγκούλης.

Ως «μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της πολιτείας» το είχε αποκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς συνυπολογίζοντας τον ρόλο της αστυνομίας στις παρακολουθήσεις, τις επαναπροωθήσεις ή «την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών» όπως ανέφερε και εν γένει την χρήση των σωμάτων ασφαλείας σε αντιδημοκρατικά καθήκοντα. Το έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων έχει ύψος 40,88 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ