Χειμάρας όπως Πάτσης: «Δεν ήξεραν οι συνεργάτες μου»! Άγνοια νόμου κάθε 2 χρόνια δηλώνει ο βουλευτής

Ποιος ξέρει τι συμβαίνει σε αυτή την παράταξη; Κανείς πολίτης σε αυτήν την χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια νόμου, εκτός από τους βουλευτές της κυβέρνησης. Από το 2020 η πρώτη απευθείας ανάθεση, όπου και πάλι είχε επικαλεστεί άγνοια των συνεργατών του. Δεν μαθαίνουν ούτε αυτοί, ελπίζουμε να μαθαίνουν οι ψηφοφόροι.

Χειμάρας όπως Πάτσης: «Δεν ήξεραν οι συνεργάτες μου»! Άγνοια νόμου κάθε 2 χρόνια δηλώνει ο βουλευτής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας αρχίσουμε με το πιο τραγελαφικό νέο: Σύμφωνα με τον εκδότη του «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, εξαφανίστηκαν όλα τα αντίτυπα της εφημερίδας από τα περίπτερα της Φθιώτιδας! Φαίνεται πως κάποιος ή κάποιοι με συμφέρον την επανεκλογή του βουλευτή αγόρασαν όλα τα φύλλα! Κάτι που χαροποιεί μεν τον εκδότη για τις πωλήσεις και δείχνει πως αν κάνεις καλό ρεπορτάζ, ξεπουλάς το τιράζ!

Το επόμενο νέο είναι οι δηλώσεις του βουλευτή πως δεν γνώριζε και πως ούτε οι συνεργάτες του γνώριζαν τον νόμο. Βέβαια, ο βουλευτής πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο πως είναι πολύ λίγα τα χρήματα μπροστά στον τζίρο του (τον οποίο και δημοσίευσε), όμως η αλήθεια είναι πως οι απευθείας αναθέσεις είναι πάντα ελκυστικές ως εύκολο χρήμα. Χαρακτηριστικά, όπως αποκάλυψαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Διαφάνειας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση. Όπου και πάλι τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε επικαλεστεί το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή «Πως δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του».

Αν ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ή έστω να μην τον έχει ξανά υποψήφιο, είτε θα πρέπει να αρχίσει να τον παρακολουθεί και αυτόν όπως τους υπόλοιπους είτε πρέπει να τους αρχίσει μαθήματα συνταγματικής νομιμότητας.

Για τους λάτρεις του καλού χιούμορ, ο βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε πως τα κέρδη του προ φόρων από το 2019 έως το 2021 ήταν 31.437 ευρώ, δηλαδή με δική του επιχείρηση και 400.000 σε απευθείας αναθέσεις, έβγαλε μόλις 837 ευρώ τον μήνα. Χωρίς τους φόρους. Ένα χόμπι! Κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε, πως είτε είναι πολύ, πολύ κακός επιχειρηματίας, είτε πως πρέπει να διαμαρτυρηθεί για την υπερφορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί πως δεν φαίνεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να έχει προβεί σε υπερτιμολογήσεις, αλλά περισσότερες από 100 παράνομες συμβάσεις αφορούσαν την επιχείρησή του και τον Δήμο Λαμιέων. Δηλαδή την πρωτεύουσα της εκλογικής του Περιφέρειας, όπου ο Δήμαρχος, κατά δήλωσή του, είναι στενός του φίλος. Βέβαια μετά τους Πάτση και Μαραβέγια, αυτά τα χρήματα φαίνονται σαν λεφτά για το περίπτερο, οπότε δεν αναμένεται η διαγραφή ενός από τους στενότερους συμμάχους της φαμίλιας στην Στερεά Ελλάδα.

Κλείνουμε με τη δήλωση του ίδιου, όπως δημοσιεύτηκε στο Documento:

«Οταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν φανταζόμουν πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας. Γεγονός είναι ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά, και η επί μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική μου ενασχόληση με την επιχείρησή μου όπως στο παρελθόν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι συνεργάτες μου, οι οποίοι αγνοούσαν πως υπάρχει ασυμβίβαστο προς το πρόσωπό μου, να εξακολουθούν να συνεργάζονται με τους ΟΤΑ. Σας δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να άρω το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ