Κυβέρνηση και ΕΛΣΤΑΤ κρύβουν το 50% των ανέργων συγκριτικά με τα επίσημα στοιχεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Τρομακτική είναι η απόσταση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από αυτά της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά στην ανεργία των νέων.

Κυβέρνηση και ΕΛΣΤΑΤ κρύβουν το 50% των ανέργων συγκριτικά με τα επίσημα στοιχεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χαοτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διαφορά των στοιχείων που παρουσιάζουν ΔΥΠΑ και ΕΛΣΤΑΤ, όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας και τον αριθμό των ανέργων στην Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει γιατί από τη μία έχουμε τη «θετική πλευρά» που παρουσιάζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία σημειώνει ότι τον Νοέμβριο του 2022 το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε από το 11,5% στο 11,4%, με τους ανέργους να καταγράφονται στους 527.758.

Από την άλλη πλευρά, την πιο επίσημη, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πολύ πιο δραματικά, καθώς η ΔΥΠΑ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), για τον ίδιο ήνα, ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι στη χώρα μας ανέρχονται στους 1.055.979, με τον συγκεκριμένο αριθμό να είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως είναι λογικό, όλοι αναρωτήθηκαν γιατί η απόκλιση των στοιχείων είναι τόσο μεγάλη και γιατί η Ελληνική Στατιστική Αρχή «έχει πέσει τόσο έξω» από τα επίσημα στοιχεία.

Αν όλα όσα αναφέρει η ΔΥΠΑ μάλιστα ισχύουν, αυτό τότε σημαίνει αυτόματα ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη σε νέους και γυναίκες, όπως αναφέρεται στην παρακάτω στατιστική λίστα: 

Πράγμα που σημαίνει ότι, όσο και αν επιχειρούν Κυβέρνηση και ΕΛΣΤΑΤ να εμφανίσουν μία διαφορετική πραγματικότητα όσον αφορά την ανεργία στη χώρα μας, τα επίσημα στοιχεία, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Γιατί την ίδια περίοδο που οι τιμές είναι ακριβότερες από ποτέ, οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ