Γιάννης Οικονόμου: «Ο Βαξεβάνης έκανε τις υποκλοπές»!

Μνημείο πολιτικής ανευθυνότητας και δημιουργίας ενόχων από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, όπου κατηγόρησε φωτογραφικά την εφημερίδα Documento για σχέσεις με το κύκλωμα της ΕΥΠ που έκανε τις παρακολουθήσεις με δική του πρωτοβουλία! Ταυτόχρονα ζητά εξηγήσεις από τον...Τσίπρα για τις υποκλοπές.

Γιάννης Οικονόμου: «Ο Βαξεβάνης έκανε τις υποκλοπές»!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με την οποία ανανεώθηκε η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ άναψε φωτιές! Η γραμμή που εγκαινιάστηκε από χθες και κυριαρχεί σήμερα (Κυρανάκης στον ΣΚΑΪ και άλλοι) είναι «αν ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύεται τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο», κάνοντας λόγο για αξιοποίηση των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ από την Τουρκία. Αυτός είναι ο ευγενικός τρόπος να απαντήσεις στην ερώτηση «Παρακολουθούσατε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ;», λέγοντας «Είστε ανθέλληνες και προδότες που θέλετε το κακό της πατρίδας μας!».

Η κυβερνητική γραμμή αναφέρει πως η Κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτα για τις παρακολουθήσεις στο στράτευμα και συνεχίζει με το αμίμητο: «Πρώτον, εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα και προϊόντα κοπτοραπτικής, αν ξαναζούμε την εποχή της κασέτας. Αλλά αν έχουν βάση αλήθειας και κάποιοι λειτουργήσαν εκτός πλαισίου νομιμότητας, ποια η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις παρακολουθήσεις εκτός πλαισίου νομιμότητας; Ποια ρυπαρά δίκτυα κρύβονται από πίσω;», από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Με λίγα λόγια «Δεν το κάναμε εμείς, δεν ξέρουμε τίποτα, αλλά αν έγινε από την ΕΥΠ τέτοια παρακολούθηση, ποια είναι η σχέση αυτών που έκαναν την παρακολούθηση με την εφημερίδα που έβγαλε τα ρεπορτάζ;». Αυτό το επιχείρημα παραβλέπει την αναγκαιότητα της υπογραφής από την Εισαγγελέα Βλάχου των διαταγών παρακολούθησης και τις ταυτόχρονες παρακολουθήσεις στόχων, τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από την... ΕΥΠ με την χρήση του λογισμικού Predator, όπως έχουν αποδείξει τουλάχιστον 5 (!) διαφορετικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Η δικαιολογία λοιπόν του Γιάννη Οικονόμου είναι πως μετά την υπαγωγή της ΕΥΠ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, υπό τον ανιψιό του Πρωθυπουργού και με Διοικητή ένα άτομο για το οποίο άλλαξε ο νόμος για να τοποθετηθεί εκεί, ένας εκδότης από αντιπολιτευόμενο μέσο, κατόρθωσε να εξαγοράσει την ΕΥΠ, δεν εκθέτει τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά εκθέτει την «Κυβέρνηση των Αρίστων». Αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, ισοδυναμεί με την πλήρη αποτυχία του Πρωθυπουργού να δημιουργήσει το Επιτελικό Κράτος, όπως όμορφα αποκαλείται η συγκέντρωση όλων των εξουσιών στα χέρια ενός ανθρώπου. Είναι τέτοια η φαιδρότητα του επιχειρήματος που πραγματικά αξίζει να δημοσιευθεί από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, απλά και μόνο για να διασυρθεί μια Κυβέρνηση που επιτίθεται με αυτόν τον τρόπο στο ερευνητικό ρεπορτάζ.
 
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλύπτει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κάνοντας λόγο για υποκινούμενη υπονόμευση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ