Συγκάλυψης συνέχεια: Η Κυβέρνηση μπλοκάρει την ενημέρωση της Βουλής από την ΑΔΑΕ

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με ανακοίνωσή της υπέβαλε αίτημα στο πλαίσιο των καθηκόντων της, ώστε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τα ευρήματα που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Συγκάλυψης συνέχεια: Η Κυβέρνηση μπλοκάρει την ενημέρωση της Βουλής από την ΑΔΑΕ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την άρνηση απαντήσεων των εμπλεκομένων ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια, πλέον ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας αρνήθηκε να καλέσει τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο προς ενημέρωση της επιτροπής, με πρόσχημα πως η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ έπρεπε να είναι απόρρητη! Η επιστολή ανέφερε το εξής:

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ,
Χρήστος Ράμμος

Αν δεν έχετε κάψει ακόμη κάθε εγκεφαλικό σας κύτταρο, να σημειώσουμε πως η επιστολή ενημερώνει πως έχει γίνει αίτημα στην Επιτροπή ώστε να δοθεί ημερομηνία και να υπάρξει ενημέρωση της ΑΔΑΕ προς αυτήν. Η επιστολή δεν είναι το αίτημα. Στh δημόσια λοιπόν και όχι απόρρητη επιστολή του (σ.σ. θα αρχίσουμε να πηδάμε από τα μπαλκόνια), ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ γνωστοποιεί πως απέστειλε αίτημα με το οποίο ζητά να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν από τον ρόλο της Ανεξάρτητης Αρχής, χωρίς να αποκαλύπτει ποια είναι αυτά. Ζητάει ημερομηνία κλήσης της ΑΔΑΕ στην αρμόδια επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα Διαφάνειας. Μετά λοιπόν την άρνηση του Θανάση Μπούρα, με την αστεία δικαιολογία της μη απόρρητης επιστολής, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος επιτέθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κάνοντας λόγο για πολιτικοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι βουλευτές Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Χρήστος Κελέτσης (και οι δύο ανήκουν στην ΝΔ).

Δυστυχώς, το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει δηλητηριάσει τον δημόσιο βίο και η επιχειρούμενη συγκάληψή του, λειτουργεί ως... μπάμπουσκα (σ.σ. ή ματριόσκα για όσους θέλουν να ακριβολογούν), όπου ανοίγεις ένα σκάνδαλο και βλέπεις μέσα ένα άλλο σκάνδαλο, μετά τρίτο και τέταρτο σκάνδαλο με επικάλυψη σκανδάλου. Αυτές οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις από την Κυβέρνηση και η τάση να κάνουν το άσπρο-μαύρο (δεν πολιτικοποιείται η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά στοχοποιείται ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο), πηγαίνουν την χώρα δεκαετίες πίσω και οι κοινοβουλευτικές επιτροπές καταντούν ένα πικρό «δημοκρατικό» ανέκδοτο.

Πλέον με πρόσκληση της μειοψηφίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Χρήστος Ράμμος μπορεί να προσέλθει και να παρουσιάσει τα στοιχεία της ΑΔΑΕ τον Φεβρουάριο. Αναμένεται αγώνας δρόμου για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΑΔΑΕ υπέρ της Κυβέρνησης. 
Δεν σώζεται η παρακολούθηση των 6, αλλά θα μπορέσουν να συγκαλύψουν τις υπόλοιπες παρακολουθήσεις.

Η ανεξάρτητη Αρχή έχει τις αποδείξεις για την ύπαρξη συστήματος παρακολούθησης κατά κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και στρατιωτικών. Το σύστημα το οποίο τις τελευταίες δύο μέρες αναγνωρίζει και ο Εκπρόσωπος Τύπου Γ. Οικονόμου. Η ΑΔΑΕ θέλει να διεκπεραιώσει τον συνταγματικό της ρόλο και να δώσει τις αποδείξεις στο αρμόδιο όργανο ώστε να ρίξει «άπλετο φως».
Αυτό δεν έλεγε και ο κύριος Πρωθυπουργός; Όλα στο φως; Ή ακόμα κρύβει σκάνδαλα στις μπάμπουσκές του;


Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ