Εκ νέου αναβάθμιση για τον υπόδικο αξιωματικό της τραγωδίας στο Μάτι από τον «φιλεύσπλαχνο» Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκειας της πρότασης μομφής, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε όλα τα παράλογα και άσχετα που είπε, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην τραγωδία στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018.

Εκ νέου αναβάθμιση για τον υπόδικο αξιωματικό της τραγωδίας στο Μάτι από τον «φιλεύσπλαχνο» Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κατά τη διάρκειας της πρόσφατης πρότασης μομφής, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε όλα τα παράλογα και άσχετα που είπε, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην τραγωδία στο Μάτι, του καλοκαιριού του 2018.

Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί. Με τις εκλογές να πλησιάζουν, βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας διοργανώνοντας μια επικοινωνιακή φιέστα, παίρνοντας και για παρέα μαζί του τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, θυμίζοντας σε όλους μας την αισχρή αντιπολίτευση που έκανε μέχρι το 2019. 

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλή... επικοινωνία, ώστε να δείχνει τόσο ευαίσθητος με το συγκεκριμένο θέμα. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, όπως αποδεικνύουν οι ίδιες οι πράξεις του, καθώς ο αξιωματικός της τραγωδίας, Χρήστος Λάμπρης, ο οποίος είναι υπόδικος, αναβαθμίστηκε ξανά από την κυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο είχε συμβεί και όταν είχε πρωτοβγεί κυβέρνηση η ΝΔ, όταν και ο ίδιος, μαζί με άλλους αξιωματικούς υπεύθυνους για την τραγωδία, είχε αναβαθμιστεί σε ανώτατη θέση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μέχρι πρότινος υποστράτηγο και προϊστάμενο του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον οποίον ο ανακριτής της υπόθεσης, Θανάσης Μανέργης, είχε ζητήσει την αναβάθμιση της κατηγορίας του, για την τραγωδία, από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει «συγχωρέσει» όλους τους υπευθύνους της τραγωδίας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υπόθεση του τότε αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Για όσους δεν θυμούνται, αρκεί να σας αναφέρουμε ότι τότε ο συγκεκριμένος, ως αρχηγός της Αστυνομίας, είχε αναφέρει ότι είναι «υπερήφανος για τον τρόπο που το σώμα είχε διαχειριστεί την πυρκαγιά», με τη ΝΔ τότε να βγάζει την εξής ανακοίνωση προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση -με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας- προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Βέβαια, όταν η τότε αξιωματική αντιπολίτευση έγινε κυβέρνηση, αποφάσισε να του αλλάξει θέση, «τιμωρώντας» τον, και να τον κάνει Γενικό Γραμματέα... του κόμματος!

Δύο υποθέσεις που μας δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν νοιάζεται πραγματικά για το τι συνέβη στο Μάτι. Απλά χρησιμοποιεί τον θάνατο τόσων ανθρώπων και τον πόνο ακόμα περισσότερων για να ωφεληθεί πολιτικά. Τόσο απλά και κυνικά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ