Ξανά θέμα στους Times ο Μητσοτάκης - «Παζάρευε» τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο σε μυστικές συζητήσεις

Ο πρωθυπουργός έχει βαλθεί τελευταία να βάλει τέλος σε όσους αγώνες γίνονται για τη μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Ξανά θέμα στους Times ο Μητσοτάκης - «Παζάρευε» τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο σε μυστικές συζητήσεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Νέα Δημοκρατία, σε ένα από τα πολλά αφηγήματά της για να «χτυπήσει» στο λαϊκό αίσθημα και να «τσιμπήσει» καμία ψήφο, μιας και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επανέφερε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Βέβαια αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός, καθώς στις 17 Γενάρη οι New York Times αποκάλυψαν ότι ο ίδιος ζήτησε τον δανεισμό του και όχι τη μόνιμη επιστροφή τους.

Τρεις βδομάδες μετά το εν λόγω δημοσίευμα, ήρθαν οι Financial Times για να εκθέσουν, ξανά, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, καθώς στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ο ίδιος ουσιαστικά «παζάρευε» τα γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά και άλλα σπουδαία εκθέματα του πολιτισμού της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σε μυστικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας.

Φυσικά αυτό το έκανε χωρίς καν να ενημερώσει τη Βουλή, αδιαφορώντας για ακόμα μια φορά για την έννοια της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και η συνθήκη μόνιμης περιοδείας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, όχι μόνο των μαρμάρων αλλά και άλλων σπουδαίων εκθεμάτων, όπως για παράδειγμα η μάσκα του Αγαμέμνονα και οι τοιχογραφίες της Σαντορίνης.

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω ισχύουν, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας με όρους «μπίζνες», προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο την πλούσια ιστορία της χώρας μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ