Στα γραφήματα... μηδέν: Στην «καθαρή» από κορονοϊό Ελλάδα, 600 άνθρωποι το μήνα πεθαίνουν αθόρυβα

Στα γραφήματα του Our World In Data η χώρα μας, εν μια νυκτί, έπεσε από την πρώτη θέση παγκοσμίως στην τελευταία. Αυτό δεν έγινε επειδή σταμάτησε να πεθαίνει ο κόσμος. Απλά σταμάτησαν να δηλώνουν τους θανάτους.

Στα γραφήματα... μηδέν: Στην «καθαρή» από κορονοϊό Ελλάδα, 600 άνθρωποι το μήνα πεθαίνουν αθόρυβα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα από τα -πάρα πολλά- παράδοξα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της τριετίας που έχουμε στη ζωή μας τον COVID-19, είναι το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κόψει την ημερήσια πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας και να την κάνει εβδομαδιαία.

Αυτό έγινε χωρίς να έχουν μειωθεί, σε σημαντικό βαθμό, τα κρούσματα και ο αριθμός των θανάτων. Τον Ιούλιο η κυβέρνηση καταργεί την καθημερινή ενημέρωση αναφορικά με την καταμέτρηση και κατανομή των κρουσμάτων και αλλάζει τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει ο ΕΟΔΥ, αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα δεν λένε να μειωθούν, ενώ οι νεκροί κάθε 7ήμερο είναι σταθερά γύρω στους 150, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 600 συμπολίτες μας πεθαίνουν κάθε μήνα από τον κορονοϊό.

Αυτή βέβαια είναι η μια οπτική. Καθώς υπάρχει και αυτή των στοιχείων του ΠΟΥ, μέσω του Our World In Data, σύμφωνα με δημοσίευση του οποίου, ενώ η Ελλάδα ήταν πρώτη στους θανάτους ανά εκατομμύριο πολίτες μέχρι την 26η Δεκεμβρίου του 2022, έπεσε... τελευταία.

Και όχι, δεν έγινε κάποιο θαύμα και η χώρα μας από εκεί που ήταν πρώτη σε ακόμα μια μαύρη λίστα, ξαφνικά σταμάτησε να έχει τα ηνία. Απλά σταματήσαμε να δηλώνουμε τους νεκρούς.

Τρανή απόδειξη είναι η αντίστοιχη λίστα που αφορά τη χώρα μας ως προς τα κρούσματα. Καθώς και εκεί βλέπουμε την καθημερινή εξέλιξη αυτών και τη -λογική- άνοδο τους, ώσπου στις 27 Δεκεμβρίου έγιναν και αυτά μηδέν!

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, εκατοντάδες άνθρωποι το μήνα πεθαίνουν αθόρυβα, με την Ελληνική Κυβέρνηση να μην τους δηλώνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Περίπου 600 οικογένειες τον μήνα θρηνούν δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό σε συνδυασμό με ένα διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν τα κατάφεραν.

Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων είναι βουβός και δεν θα φανεί πουθενά, καθώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ότι, εν μια νυκτί, η χώρα μας, από εκεί που ήταν πρώτη στον κόσμο σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμό, θα είναι τελευταία.

Δεν υπολογίζουν τίποτα πλέον, εκλογές έρχονται.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ