O Αντιδήμαρχος Τεντόμας με τα 800.000€ αδιευκρίνιστα, είχε προϊστάμενο Δήμαρχο;

Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε τρόπο, ένας αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων ο Χρήστος Τεντόμας να βρίσκεται με 800.000 αδιευκρίνιστα ευρώ, με την γίδα στην πλάτη, χωρίς να υπάρχει γνώση κανενός από τις προηγούμενες ή την τωρινή διοίκηση του Δήμου. 

O Αντιδήμαρχος Τεντόμας με τα 800.000€ αδιευκρίνιστα, είχε προϊστάμενο Δήμαρχο;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Αντιδήμαρχος που φωτογραφίστηκε από άλλα site ως ο εξής ένας που θα έμπαινε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, φυσικά στην Ά Αθήνας που είναι δικτυωμένος, ελέγχεται για κακουργήματα με βάση πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες σύμφωνα με το dikastiko.gr και είναι σαφές πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει 800.000€. Η ψηφιακή εφημερίδα Political, σε μονόστηλο στην σελίδα 8 και μαζί το γεγονός πως από το 2014 έως την στιγμή με την ρόδα που είχε στηθεί στο Σύνταγμα τα Χριστούγεννα του 2016, έχει διαχειριστεί για τον ΟΠΑΝΔΑ, περίπου 100 εκ. ευρώ. Βέβαια το δημοσίευμα του Political, υπονοεί πως ο Χρ. Τεντόμας ελέγχεται για τις 800.000€ επί Καμίνη. Κάτι που μένει να αποδειχθεί, γιατί θυμόμαστε με σαφήνεια τις Ουασιγκτονίες των 800 ευρώ, όταν βρήκαμε τιμές για ένα δέντρο στα 200€. Η υπόθεση είναι και πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, που προφανώς έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Όμως καθώς είναι υπόθεση δημοσίου συμφέροντος και χρήματος, πρέπει να υπάρξει άμεσο σχόλιο του Δημάρχου Κ.Μπακογιάννη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αυτό είναι το ποσό για το οποίο πρέπει να ερευνηθεί. Γιατί αν πληρώνεις τα πάντα με μετρητά και ο μισθός μένει ατόφιος στον λογαριασμό, τότε το ποσό για το οποίο μιλάμε μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί δεν διερευνάται ο τρόπος ζωής. Ο διπλοθεσίτης αντιδήμαρχος κατέχει ακόμα ρόλο στην ΚΕΔΕ, του Προέδρου Αθλητισμού-Πολιτισμού, αλλά η αλήθεια είναι πως υπηρετεί την αυτοδιοίκηση περισσότερες από 3 δεκαετίες, ουσιαστικά από την μετεφηβία του. Ταυτόχρονα έχει βρεθεί σε θέσεις ισχύος σε άλλους δημόσιους οργανισμούς όπως το ΙΚΑ, αλλά ποτέ ως Διοικητής ή Πρόεδρος. Πάντα ένα σκαλί κάτω. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κύριος Τεντόμας έχει πόστο που αφορούσε τον Μεγάλο Περίπατο, ενώ εμφανίζεται υπερβολικά δραστήριος σε έργα μικρής κλίμακας στις γειτονιές. Παρκάκι εδώ, γκαζόν εκεί (σ.σ. προσοχή στις κάμπιες κύριε Μπακογιάννη). Κοντά στην ημερομηνία έναρξης της έρευνας όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Αντιδήμαρχος Τεντόμας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα στην Ά Αθήνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει μπλεχτεί σε σκάνδαλο. Μάλιστα έχει παραιτηθεί στο φιάσκο γιγαντιαίων διαστάσεων επί Δημαρχίας Καμίνη και αφορούσε ζήτημα ασφαλείας στην Πλατεία Συντάγματος, με την ρόδα που δεν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

*Μέχρι την ώρα που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, το κινητό του κυρίου Τεντόμα είναι κλειστό, ενώ από το γραφείο του που έγινε κλήση στις 11:26 μας παρέπεμψαν στο κλειστό κινητό του! Εν τέλει αφέθηκε μήνυμα όπου επεξηγείται το παρόν άρθρο και ζητάμε σχολιασμό. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από τον Αντιδήμαρχο. Περιμένουμε την δημοσίευση του πορίσματος, για τα περαιτέρω.

UPDATE:

«Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Αθηναίων Χρήστου Τεντόμα: Όλη η αλήθεια για το Πόθεν Έσχες μου

Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

  • Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.
  • Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.
  • Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά.

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ