Ο Πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του; Κάποιος λέει ψέματα για τον Λιγνάδη (video)

Απόλυτα κατατοπιστική, σχετικά με την πολιτική ευθύνη και τη συγκάλυψη της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη από την κυβέρνηση, ήταν η σημερινή (25/02) συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με την αποκάλυψη του 2020mag.gr να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του; Κάποιος λέει ψέματα για τον Λιγνάδη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας κάνουμε μια μικρή καταγραφή των γεγονότων, ξεδιαλύνοντας λίγο το κουβάρι:

  • Στις 06/02 δημοσιεύεται από το 2020mag.gr η συνέντευξη του Νίκου Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου.
  • Λίγες ώρες αργότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοινώνει την παραίτησή του (γραμμένη με ιδιόχειρη ημερομηνία στο πάνω μέρος της επιστολής).
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια μέρα βρισκόταν ήδη στην Ικαρία όπου και ξεσπάει το σκάνδαλο του συνωστισμού και του τραπεζώματος σε σπίτι τοπικού βουλευτή.
  • Την επόμενη μέρα (07/02) η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξή της δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Ξέρετε, μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει αντοχές και αυτό δε μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε.Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του, πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες. Επαναλαμβάνω ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, επώνυμες καταγγελίες μέχρι σήμερα που μιλάμε, δεν έχουν υπάρξει… Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε αφορά σε καταγγελίες»
  • Για περίπου δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση όχι μόνο σιωπά, αλλά και με συβιλικές δηλώσεις καλύπτει τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
  • Ο Δημήτρης Λιγνάδης, συλλαμβάνεται στις 20/02.

Σήμερα (25/02) στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΥΠΠΟ την ηχηρή απουσία της Λίνας Μενδώνη) κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, την ίδια μέρα -καταγγελία που θυμίζω ήταν ανώνυμη χωρίς να κατονομάζει τον κύριο Λιγνάδη, τον περιέγραφε όμως με πολύ μεγάλη σαφήνεια- οδηγήθηκε ο κύριος Λιγνάδης σε παραίτηση και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή».

Ας θυμηθούμε λοιπόν τώρα τι είχε δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Χρήστος Ταραντίλης, στις 15/02
(9 ημέρες μετά την αποκάλυψη του 2020mag.gr και 10 ημέρες πριν τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού)  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σχετικά με την σιωπή της κυβέρνησης για τους λόγους της παραίτησής του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου το όνομα ούτε καν ανέφερε.

Η απάντηση του Χρήστου Ταραντίλη ήταν -επί λέξει και επιφωνημάτων- η εξής:

«εεεε, οοοο, εεεε, οοοο, εεε,… ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτησή του»

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο:

Φάσκουν και αντιφάσκουν διαρκώς από τις 06/02.

Ας φανταστεί λοιπόν ο καθένας, τον πολύτιμο χρόνο που πιθανώς να κέρδισε ο οποιοσδήποτε βρισκόταν στη θέση του «γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού», ώστε να εξαφανίσει στοιχεία, καθώς καμία εισαγγελική και αστυνομική έρευνα δεν είχε διαταχθεί για έρευνα σε κινητά ή υπολογιστές.

Το τελευταίο δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ισχυρίστηκε πάνω-κάτω σήμερα στη Βουλή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ