"Γαλάζιοι άριστοι" εμβολιάστηκαν εις βάρος ΑμεΑ και ηλικιωμένων - Εμπλοκή ανθρώπου του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Ένα απίστευτο ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, εξελίσσεται τις τελευτασίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη, καθώς επιφανή "γαλάζια" στελέχη της πόλης, φέρεται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς παίρνοντας τη θέση παιδιών ΑμεΑ και ηλικιωμένων.   

ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, στις αρχές Φεβρουαρίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου. Το ίδιο συνέβη και στον «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων).
Την ίδια όμως μέρα, εμβολιάστηκαν χωρίς να το δικαιούνται λόγω σειράς, 24 άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τα παραπάνω ιδρύματα.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια τα ατομα που εμβολιάστηκαν ήταν μέσου όρου ηλικίας 40 ετών, ενώ μεταξύ τους εμβολιάστηκαν και επιφανή “γαλάζια” στελέχη και μέλη των οικογενειών τους

Μεταξύ των εμβολιασθέντων, κορυφαία στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όπως η αντιδήμαρχος Παιδείαςς Δήμητρα Ακριτίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση και των δύο εμπλεκομένων.

Να σημειωθεί πως η κόρη της Δ. Ακριτίδου, εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα.

Επίσης η Δ. Ακριτίδου είχε κάνει αναρτήσεις στο twitter, περί εμβολιασμού και αριστείας, οι οποίες πλέον αποκτούν άλλο ενδιαφέρον.

Εμπλεκόμενη άνθρωπος του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η Βίκυ Νάκου, που όπως λένε πολλοί είναι ο «άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα, η Βίκυ Νάκου, ορίστηκε το 2016, αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων Κόμματος και Κοινωνίας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την ίδια περίοδο μπήκε και στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», επίσης με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ίδια η κ. Νάκου, αποποιείται της ευθύνης και μιλώντας στο Mega να υποστήριξε πως «τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα... Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ