Νέα Σμύρνη: «Γαλάζιο σκονάκι» και Κυρανάκης καρφώνουν το θύμα του ξυλοδαρμού

Τελικά ποιός φταίει για τις χτεσινές αστυνομικές αθλιότητες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης; Σύμφωνα με «γαλάζιο σκονάκι» και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη, φταίει ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς. Σε ανάλογη γραμμή κινήθηκαν οι Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Γιάννης Παππάς.

Νέα Σμύρνη: «Γαλάζιο σκονάκι» και Κυρανάκης καρφώνουν το θύμα του ξυλοδαρμού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και γιατί φταίει αυτός που έφαγε το ξύλο και όχι αυτός που το έδωσε; Μα, λόγω του πολιτικού φρονήματος του. Επιστρέφουμε δηλαδή στις σκοτεινές εποχές του ιδιωνύμου, όταν η «ανεπιθύμητη» πολιτική ένταξη συνιστούσε τεκμήριο ενοχής.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τόσο το «γαλάζιο σκονάκι» που κυκλοφόρησε εχθές το βράδυ για να «δώσει τη γραμμή», όσο και ο Κυρανάκης ανέφεραν το όνομα του πολίτη, καταπατώντας κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία από τα πιο επίσημα χείλη.


Το «γαλάζιο σκονάκι»
Το «γαλάζιο σκονάκι» έχει ως εξής:
«Τί έγινε χθες στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης;
Στην κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης, βρίσκονταν χθες το μεσημέρι περί τα τριακόσια (300) άτομα. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έγιναν τηλεφωνικές καταγγελίες από πολίτες της περιοχής για συνωστισμό και μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό στο σημείο πήγαν Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι διενεργούσαν ελέγχους και βεβαίωναν παραβάσεις. Κατά τη διάρκεια της διενέργειας των ελέγχων, ομάδα σαράντα (40) περίπου ατόμων επιτέθηκε οργανωμένα στους Αστυνομικούς τραυματίζοντας δύο. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο έφθασαν ενισχύσεις οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις 11 ατόμων και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για τις επιθέσεις στους αστυνομικούς.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ν. Σμύρνης δραστηριοποιείται η συλλογικότητα ΄΄Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Ν. Κόσμου, Αγ. Δημητρίου΄΄, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει αρκετές αιφνιδιαστικές δράσεις σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, τον Δ. Κουφοντίνα, την στάση της αστυνομίας κ.λπ.
Το τελευταίο διάστημα γίνεται διαρκής κριτική ότι δεν επιτηρεί η αστυνομία την τήρηση των μέτρων. Όταν από την άλλη πλευρά η αστυνομία πηγαίνει για την επιτήρηση και δέχεται απρόκλητη επίθεση τότε κατηγορείται για βία.»

Το βίντεο
Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι:
«Υπάρχει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν κάποιον συλληφθέντα.
Υπάρχει όντως αυτό το βίντεο. Δεν υπάρχουν όμως τα βίντεο από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Στο συγκεκριμένο βίντεο ο συλληφθείς είναι ο γνωστός στην Αστυνομία (ΣτΣ αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του), (ανήκει στην «Ταξική Αντεπίθεση») ο οποίος και συνελήφθη. Είχε συμμετάσχει μάλιστα και στην επίθεση στο Υπουργείο Υγείας για τον Δ. Κουφοντίνα. Ο εν λόγω, πέραν των άλλων, αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από τον Υπηρεσιακό Εξοπλισμό Αστυνομικού και συγκεκριμένα να αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο. Σε κάθε περίπτωση σχετικά με το συγκεκριμένο βίντεο έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα από την ίδια την αστυνομία.»
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο πολίτης είχε προσπαθήσει να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού, πώς είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να συζητούν μαζί του μέχρι να αρχίσει ο ξυλοδαρμός, και να μην τον έχουν συλλάβει. Το βίντεο δεν χωράει διαψεύσεις:

Η δήλωση Πελώνη
Το «γαλάζιο σκονάκι» συνεχίζει με τη δήλωση που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εχθές το βράδυ
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία.
Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το έχει κάνει οπουδήποτε έχει παρέμβει η αστυνομία για να αντιμετωπίσει την παρανομία. Από τα Πανεπιστήμια ως τις καταλήψεις. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης - τα οποία ήδη διερευνώνται.
Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε λίγη ώρα πριν από τα επεισόδια "αυθορμήτως", ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει να πει ,είναι να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού.
Τη στιγμή που η χώρα, όπως όλη η Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πανδημία και τα νοσοκομεία υφίστανται μεγάλη πίεση, τα μαγαζιά είναι κλειστά, οι πολίτες εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακτιβισμό και προσπαθεί να επενδύσει στην όξυνση. Αμφισβητεί διαρκώς οποιοδήποτε μέτρο, καλεί τον κόσμο στις διαδηλώσεις και όπως και το καλοκαίρι καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου από την πλευρά της αστυνομίας, μιλώντας για αστυνομοκρατία. Δεν θέλει την επιτυχία των μέτρων. Γι΄ αυτό τα υπονομεύει σε κάθε ευκαιρία.»


Η συγκέντρωση
Και καταλήγει ως εξής:
«Έγινε όμως συγκέντρωση και μετά το περιστατικό. Ποιοι συμμετείχαν;
Σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά περί τα διακόσια πενήντα άτομα μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Στ.Τζουλάκης και ο πρώην Υπουργός του Σ.Υ.ΡΙΖ.Α. Γ. Μουζάλας. Οι συγκεντρωθέντες προχώρησαν σε πορεία γύρω απο την πλατεία φωνάζοντας παράλληλα υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Στη συνέχεια ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις Αστυνομικές Δυνάμεις με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.»


Τι είπε ο Κυρανάκης
Σήμερα ο Κώστας Κυρανάκης στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου στο Open είπε:
«Η ενημέρωση που έχουμε για τον συγκεκριμένο είναι ότι λέγεται (ΣτΣ ανέφερε το ονοματεπώνυμό του) και ανήκει στην Ταξική Αντεπίθεση και συμμετείχε στην επίθεση που έγινε στο υπουργείο Υγείας προ ημερών για τον Κουφοντίνα, τον τρομοκράτη δολοφόνο.»
Η «επίθεση» ήταν στην πραγματικότητα ειρηνική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Υγείας.
Από τη μεριά του, ο Μάκης Βορίδης είπε στον Σκάι:
«Ακούω ότι η εικόνα την οποία ενδεχομένως προσπαθεί κάποιος να μεταφέρει, δηλαδή ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένας κύριος ο οποίος περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση απρόκλητη από αστυνομικούς, ακούω ότι δεν είναι έτσι, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς εγώ να ξέρω, -ενδεχομένως θα έπρεπε και ο ίδιος να διευκρινίσει αυτό, ενδεχομένως είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια, αυτό είναι το οποίο μεταφέρει η αστυνομία. Σε επιθέσεις, σε διαδηλώσεις που είχαν γίνει υπέρ του Κουφοντίνα, σε επίθεση στο υπουργείο υγείας. Ακούω ότι προηγουμένως -αυτό είναι που μεταφέρει η αστυνομία, έχει προσπαθήσει, αυτό που δεν καλύπτει το βίντεο να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού.»
Άραγε ο κ. Βορίδης υπονοεί ότι η υποτιθέμενη πολιτική στράτευση του πολίτη δικαιολογεί τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς; Και δεν είναι αντιστροφή του τεκμηρίου της αθωότητας να καλείται να δώσει εξηγήσεις το θύμα και όχι ο θύτης;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ