Ποιος θα μας διασώσει από τους δολοφόνους χαρακτήρα ενός διασώστη;

Ο αγών που έδωσαν οι "Μπογδάνοι" για να μην παρασημοφορηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ήδη βραβευμένος (και κυριολεκτικά και στη συνείδησή μας) έλληνας διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, δεν τους έφτανε. Για να είναι αποτελεσματικός ο συμβολισμός της επίδειξης δύναμης, επρεπε να "δολοφονήσουν" και τον χαρακτήρα του. Και το έκαναν. Τουλάχιστον το προσπαθούν από χθες το βράδυ.

Ποιος θα μας διασώσει από τους δολοφόνους χαρακτήρα ενός διασώστη;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απο χθες λοιπόν, με συντονισμένη επίθεση στα σόσιαλ μίντια, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν είναι απλά ο «επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας», όπως έγραψε στην πρώτη σχετική ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Είναι επιπλέον και... «θαυμαστής του Κουφοντίνα».

Αυτή ήταν η γραμμή που δόθηκε μετά και την δεύτερη ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Facebook, όπου και δήλωνε χαρούμενος εάν συνέβαλε στην απόφαση να μην παρασημοφορηθεί τελικά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, που σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «βρίζει και συκοφαντεί τα Σώματα Ασφαλείας, ή επικαλείται όσους "δίνουν" τα στίγματα πλωτών των ΛΣ-ΠΝ».

Και κάπου εκεί μπαίνει σε λειτουργία η δεύτερη φάση της "επιχείρησης".

Το απόγευμα του Σαββάτου, αρχιζει συντονισμένα, μια απροκάλυπτα ενορχηστρωμένη "κυβερνοεπίθεση", από τρολ και υποστηρικτές της ΝΔ στο Twitter, με αποτέλεσμα η λέξη "Κουφοντίνας", να φτάσει να εμφανίζεται ως πρώτο trend, αποκλειστικά και μόνο λόγω των αναφορών στον Ιάσονα.

Η "γραμμή" δολοφονίας χαρακτήρα ήταν: «Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είναι θαυμαστής του Κουφοντίνα ως εκ τούτου ορθώς ανακλήθηκε η βράβευσή του από την ΠτΔ»

Εκατοντάδες σχεδόν πανομοιότυπες αναρτήσεις, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, εξαπέλυσαν επίθεση, “υπενθυμίζοντας“ πως ο 37χρονος διασώστης είχε γράψει -στα αγγλικά- τον περασμένο Μάρτιο, ότι χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην Αθήνα, υπέρ της εφαρμογής των νομίμων δικαιωμάτων του καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου –και τότε απεργού πείνας- Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τότε που η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε πολιτικό "παιχνίδι", εν μέσω πανδημίας, με τις μεταγωγές ενώ οι νομικοί εκπρόσωποι του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα ζητούσαν την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ.

Τότε που υπήρξε γενικευμένη αντίδραση από τον προοδευτικό κόσμο, όχι για τον δικαίως καταδικασμένο σε ισόβια, αλλά για τα νόμιμα δικαιώματα οποιουδήποτε κρατουμένου σε ένα υποτίθεται σύγχρονο Δυτικό κράτος.

Τότε που ακόμα και το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)  τόνιζε ότι «η υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απαρέγκλιτη τήρηση κατά τρόπο αυστηρό και με διαφάνεια των κανόνων δικαίου για κάθε κρατούμενο και δεν αναιρείται από την καταδίκη των εγκλημάτων, για τα οποία ο κατηγορούμενος δικάζεται, καταδικάζεται και εκτίει την ποινή του. Ο σεβασμός και η προστασία της ανθρώπινης αξίας είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης δημοκρατίας»

Τότε που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εργαλειοποίησε τον αρνητικό συμβολισμό του δολοφόνου της “17 Νοέμβρη” και κατασκεύασε ένα "πρόβλημα" ωθόντας τον Κουφοντίνα σε απεργία πείνας, ως αντιπερισπασμό της κοινής γνώμης. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρισκόταν “με την πλάτη στον τοίχo“ λόγω της πανδημίας, της έξαρσης τη εγκληματικότητας, της ανεργίας, της οικονομικής κατάρρευσης πολιτών και επιχειρήσεων, της αποκάλυψης για απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς ή για νομοσχέδια που πήγαιναν την χώρα 40 χρόνια πίσω, άρχιζε η επίκληση στην "ατομική ευθύνη", τη Μαρφίν, την διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, τον Καλογρίτσα, το νόμο Παρασκευόπουλου, τα Εξάρχεια… φυσικά και τον Κουφοντίνα.

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικές ενδεικτικές αναρτήσεις, δολοφονίας χαρακτήρα του Ιάσονα Αποστολόπουλου, που όλως τυχαίως κατέκλυσαν το twitter σε χρόνο ρεκόρ:

Όπως αποκάλυψε σήμερα (25/07) η Έλενα Ακρίτα, η ίδια παρευρέθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο για την «Γιορτή της Δημοκρατίας», ώστε να συλλέξει πληροφορίες για το παρασκήνιο που προηγήθηκε και οδήγησε στην μη παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook:

«η Προεδρία της Δημοκρατιας, καταρτίζει μια λίστα προσωπικοτήτων προς παρασημοφόρησιν. Η λίστα προωθειται στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελική έγκριση. Εκεί σκάλωσε το πράγμα. Η μεν αρμόδια επιτροπή τα ενέκρινε, αλλά οι ‘από πανω’ στο ΥπΕξ έκοψαν τον Αποστολόπουλο. Μαθαίνω ότι ο Δένδιας δεν γνώριζε τίποτα και το έμαθε μετά. Έβαλε ο υπουργός βέτο κι έκοψαν τον Αποστολόπουλο; Αυτό δεν κατάφερα να το διασταυρωσω - οφείλει ο ίδιος να το αποσαφηνίσει. Το 100% διασταυρωμένο είναι πως έπεσε πάνω όλη η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Οι τύποι ξεσήκωσαν τον κόσμο και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν το όνομα του Αποστολοπούλου από τη λίστα».

Και συνεχίζει με τα εξής ερωτήματα:

«Καλείται ο κ. Δένδιας να μας πει αν παρενέβη ή όχι στην ντροπιαστική αυτή διαδικασία.

Και πολύ περισσότερο καλείται η ΠτΔ κ. Σακελλαρόπουλου να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί η πρώτη πολίτης της χώρας υπέκυψε στις εντολές των κυβερνώντων οι όποιοι άλλωστε είναι θεσμικά κατώτεροι της.

Να εξηγήσει γιατί έσκυψε το κεφάλι στις προσταγές των ακροδεξιών.

Να εξηγήσει γιατί ρυπαίνει την ίδια της την υστεροφημία με μια σειρά πράξεων που υποτιμούν τον θεσμό αλλά και το φύλο της.

Και να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από τον ήρωα, Ιάσονα Αποστολόπουλο».


 Η εποχή των ίσων αποστάσεων έχει περάσει από καιρό.

Αν ο ακροδεξιός συρφετός που έχει ανακαταλάβει το κυβερνών κόμμα νιώθει την ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης της ιδεολογικής του ηγεμονίας βάζοντας στο στόχαστρο έναν νέο άνθρωπο και αφοσιωμένο διασώστη στον υγρό τάφο της Μεσογείου, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε μέχρι που μπορεί να φτάσουν. Πόσο πίσω έχουν ήδη γυρίσει την κοινωνία. Σε ποια ένστικτα απευθύνονται.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ