PODCASTS

Κάθε μήνα επιλέγουμε για εσάς τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και με αφορμή ένα νέο τραγούδι συνομιλούμε με καταξιωμένους και νεότερους καλλιτέχνες.
Καλεσμένη στο 4ο επεισόδιο της σειράς, η ερμηνεύτρια Ευτυχία Μητρίτσα.

Η συνεργασία του 20/20 Magazine με τον Χρήστο Αθανασούλη και το Γνώση Σ’ Αυτόν, μας φέρνει τα τελευταία επιστημονικά νέα σε μορφή ακουστική, οπτική, μη σας πούμε και γευστική.

Η Νάνσυ Μπούκλη γύρισε το χρόνο πίσω όταν σκηνοθετούσε τους παιδικούς της φίλους, μίλησε για τις μέρες που ένιωθε χαμένη στην Αθήνα αλλά και εκείνες που ενεργοποίουσαν όλες τις αισθήσεις της όταν βρισκόταν μπροστά στο κύμα. Mας υπενθύμισε ότι το να ζεις στο τώρα είναι γεμάτο ουσία και μοιράστηκε την στιγμή που μια εσωτερική βουτιά την οδήγησε σε μέρη που δεν είχε φανταστεί.

'Ενα «τίποτα δεν άλλαξε» που αιωρείται, μια ανάσταση που δεν ήρθε ποτέ και ένας Τολστόι που προσπαθεί να μας πει τι είναι άνθρωπος.

Πώς μια γυναίκα -ή καλύτερα ένα κοριτσάκι- 8 ετών αντιμετωπίζει τον βιασμό του, αργότερα γίνεται πόλος έλξης σουρεαλιστών, πολεμική φωτογράφος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνει μπάνιο στο σπίτι του Χίτλερ και πεθαίνει, ενώ ήδη είχε πεθάνει.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου μίλησε στον Κωνσταντίνο Βρεττό για την ευτυχία που είναι πιο αληθινή όταν μοιράζεται, για την ανάγκη να βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας και για την πρόταση του Ταραντίνο, που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ίσως η πιο γνωστή κινηματογραφική φυσιογνωμία. Ο άνθρωπος που βρίσκεται βαθιά μέσα στη συλλογική μας μνήμη. Σαν μέρος του DNA μας. Δεν είναι άλλος, από τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Μέσα από ιστορίες ανθρώπων της τέχνης και όχι μόνο θα ανακαλύψουμε τα κοινά με το σήμερα. Θα μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση στο αν ζούμε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Άλλοι θα το έλεγαν «σαν σήμερα», άλλοι «ντεζαβού», ο Ανδρέας Λαρεντζάκης το λέει «Δίχως Τόπο Και Χρόνο»

Ο Σπύρος Γραμμένος παίρνει την κιθάρα του, κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο του 2020mag.gr και μοιράζεται με τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη σοβαρές και αστείες ιστορίες από το παρελθόν του, live ερμηνείες-έκπληξη και φυσικά τις απόψεις και τα συναισθήματά του για όλα όσα ζούμε.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε στον Κωνσταντίνο Βρεττό, για την ανάγκη να εκφραζόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα και για τα συναισθήματά του λίγο πριν πέσει η κλακέτα.

Είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από εκείνους που δίνουν τροφή ταυτόχρονα στην καρδιά και τη σκέψη. Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης έχει πολύ ταλέντο και ξεκάθαρη άποψη, αλλά προπαντός συνέπεια στην καλλιτεχνική παρουσία του τα τελευταία 14 χρόνια. Μιλήσαμε μαζί του στο "PODήλατο στο 20/20" για το τρίτο προσωπικό album του «Κάτι σαν ήλιος» και είπαμε κι άλλα πολλά.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, για εκείνο το πάρκινγκ μετά την Ανάβυσσο που πηγαίνει για να καθαρίσει το κεφάλι του και για την στιγμή που ένιωσε απελευθερωμένος όταν ανάμεσα στον εαυτό του και στην σχέση που τον ταλαιπωρούσε, επέλεξε το πρώτο.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μας υπενθυμίζει αυτά που πάμε να ξεχάσουμε: "Ας είμαστε ανοιχτοί σε καινούργια πληροφορία και σε καινούργιες εμπειρίες για να νιώθουμε ότι έχουμε και λόγο ύπαρξης".

« Η μεγάλη σαβούρα βρίσκεται στην πολιτική, αλλά εκεί υπάρχει omerta. Αν ανοίξει αυτό το πράγμα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο, όσα έχουν συμβεί στον καλλιτεχνικό χώρο, θα ωχριούν μπροστά τους», εκτιμά ο Δημήτρης Μητσοτάκης για το χώρο της πολιτικής. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το σημαντικό τραγουδοποιό στο 2ο Επεισόδιο του PODήλατου στο 2020mag.gr.

«Όχι απλώς να μιλάμε, να παίρνουμε θέση». Ο σημαντικός μουσικός και τραγουδοποιός Δημήτρης Μυστακίδης παραμένει δημιουργικός, έχοντας ταυτόχρονα το βλέμμα του στραμμένο σε όσους συναδέλφους του έχουν μείνει αβοήθητοι μέσα στην υγειονομική κρίση.

Ο Αμπάς Κιαροστάμι είχε πει ότι "With every good movie I watch I feel reborn". Κάθε φορά που "εισβάλω" στο μυαλό του ανθρωπου που έχω απέναντι μου, ξαναγεννιέμαι. Μ' αρέσει να μαθαίνω τις σκέψεις τους, να με υποδέχονται στον κόσμο τους. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων είναι η πραγματική μαγεία και στο 20/20 θα υπάρχει άφθονη.

©2021 20/20 Μag
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"