PODCASTS

Με τον Βαγγέλη Βλάχο - αδερφό του Βάιου Βλάχου, επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών- και τους γονείς του, επισκεπτόμαστε τον σταθμό Λαρίσης και μετά καταλήγουμε στο στούντιο του 20/20.

Εκεί μιλάμε για τον αγώνα για δικαιοσύνη που δίνουν οι οικογένειες και ο Βαγγέλης μάς φτιάχνει τον πιο κατατοπιστικό χάρτη με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το έγκλημα των Τεμπών.

Στη μακρά και δύσκολη διαδρομή του Βαγγέλη και των υπόλοιπων οικογενειών, τους συνοδεύει ο Σοφοκλής Αρχοντάκης. 

Βιασμός. Κατάθλιψη. Σκλήρυνση κατά πλάκας. Αναπηρία. ΕΣΥ. Σύριζα. ΑΕΚ. Άντρες. Οικογένεια. Γάτες. Γυναικοκτονίες. Πατριαρχία. Φεμινισμός. Μονόκλινο σε μπουάτ. Επιτρέπεται να συζητάμε για ό,τι μας τρομάζει και μόνο η σκέψη του; Τα κεκτημένα μας, είναι πολυτέλεια; Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε;

Στο podcast που θα ακούσετε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Όλγα Στέφου σπάει τα στερεότυπα και απαντά σε όλα όσα τόλμησε να ρωτήσει η Μαρία Κεφαλά.

Παρακολουθώντας ως θεατές στη σκοτεινή αίθουσα τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς «Η Τελευταία Παμπ», που ήδη προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες, οι δημοσιογράφοι Νόρα Ράλλη και Σοφοκλής Αρχοντάκης συζητούν για την ταινία: αναλύουν τους κεντρικούς άξονες του φιλμ, τη ματιά του σκηνοθέτη πάνω στα κυρίαρχα (παγκόσμια) ζητήματα της φτωχοποίησης του πληθυσμού και της ταυτόχρονης ανόδου μιας ακροδεξιάς κουλτούρας, αλλά και για τις έννοιες της «κοινότητας» και της «ελπίδας» που τόσο απασχολούν τον ίδιο τον δημιουργό ανέκαθεν.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος», που συναντήθηκε με τον καρκίνο του μαστού το 2017, ονειρεύτηκε αυτή τη site–specific performance για να υμνήσει τη Ζωή. Ήταν μονόδρομος να κάνουμε αυτό το podcast.

Μιλήσαμε για όλα. Για τα τραύματα. Τις ήττες και τις νίκες μας. Τις ζωές μας. Για το πώς η τέχνη μπορεί να είναι θεραπεία. Ακούστε το!

Υπόθεση «Σύντροφοι και Συντρόφισσες»: Πολιτική στέρηση σπουδών σε αναρχικό «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»

Ο Γ.Ι. βρίσκεται σε τριετή ομηρία εξαιτίας 9 -απίστευτων- περιοριστικών όρων. Και αυτή η ομηρία του κόστισε το δικαίωμα να σπουδάσει. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Σχολή Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας) στο 6ο έτος. Έδωσε ξανά πανελλαδικές εξετάσεις, πέρασε δεύτερος σε σχολή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Η Δικαιοσύνη, ακλόνητα αδίστακτη -για ακόμη μία φορά- του απαγορεύει να σπουδάσει. Ο Γ.Ι. δεν έχει καν προφυλακιστεί. Όμως έκανε το «λάθος» να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Νοεμβρίου (μετά από αναβολή τον περασμένο Φεβρουάριο).

Ο Mohammed El Batta είναι Παλαιστίνιος, μέλος της Ελληνικής Παλαιστινιακής Κοινότητας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε σε μια σειρά το ζήτημα της πατρίδας του, των τελευταίων 100 χρόνων, με κορυφαία στιγμή την σκέψη του για την επικείμενη εισβολή του Ισραήλ, αυτό που αποκαλείται "Τελική Λύση". Καταλήξαμε σε μια συγκλονιστική αφήγηση.

Μία άνευ σεναρίου συζήτηση μεταξύ ενός ψευδωνύμου κι ενός γνωστού επωνύμου.

Ο Anwar Jitou (Γιώργος με ψευδώνυμο) στο πρώτο επεισόδιο μιας σειράς από podcasts, έχει καλεσμένο τον Μητσοτάκη για να συζητήσουν και να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα εντός και εκτός Διαδικτύου.

«Ο Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα έχει καταξίωση, ακόμα και μετά το θάνατό του, γιατί μπόρεσε να χτίσει 4 εκατομμύρια διαμερίσματα και να στεγάσει 16 εκατομμύρια ανθρώπους στο Καράκας και τις άλλες πόλεις. Βεβαίως θα τα καταφέρναμε και εμείς. Με το λαό μαζί μας. Θα τα καταφέρουμε!».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Παπαδάκης μιλά στο 20/20 και τη Μαρία Κεφαλά.

Ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μας απαντήσει σε αυτό είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Ανάλυσης Φυσικών Συστημάτων και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εν όψει της επικείμενης νέας κακοκαιρίας, ακούμε προσεκτικά για την υποτιθέμενη αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.

Μας εξηγεί τον τρόπο ο Φώτης Αλεξάκος που έχει υπηρετήσει την Καρδίτσα από τις θέσεις του Νομάρχη, του Δημάρχου, του Νομαρχιακού και του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας. Αποκαλύπτει την μαγική λέξη η οποία σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» οδηγεί σε έργα που δεν σχετίζονται με φυσικές καταστροφές και εκτελούνται μέσω απευθείας ανάθεσης.

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2024 20/20 MAGAZINE - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"