PODCASTS
Spy Time

Κουβέντα; Roller Coaster; Γέλιο; Κλάμα; Ο Σπύρος Οικόπουλος και οι φιλοξενούμενοί του κοιτάζουν την αλήθεια κατάματα, ακροβατούν ανάμεσα στα συναισθήματα και φροντίζουν να μένει το sweet και να φεύγει το bitter. Η ζωή είναι πάντα γεμάτη εμπόδια, αλλά αυτά υπάρχουν για έναν και μοναδικό λόγο: για να τα υπερπηδάμε!

Χωρίς στολή. Χωρίς μεταμφίεση. Χωρίς μουστάκι. Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης αφήνει το role play στην άκρη κι έρχεται φρεσκοξυρισμένος, αλλά πάντα εκρηκτικός και καυστικός στο 20/20 σε μία κουβέντα χωρίς ερωτήσεις. Από τα «εν οίκω» στα «εν δήμω» και από τον παγκόσμιο Οίκο Ανοχής και Μηδενικής Ανοχής, μέχρι το Δημόσιο Βίο και τους ηγέτες του, το μικρόφωνο παίρνει φωτιά, φωνάζει «Αέρα» και η ανάταση φέρνει επανάσταση.

Σίλια Κατραλή… uncensored. Ξετυλίγοντας τις πολυποίκιλες καλλιτεχνικές της ιδιότητες, η Σίλια Κατραλή ξεκινάει από το δικό της #me και φτάνει με απόλυτα uncensored και uncut ύφος στο #metoo, στο #supportartworkers και όλα τα hashtags του σήμερα, αλλά και του αύριο για όλους τους νέους καλλιτέχνες.

Φοράμε ζώνη… Φοράμε κράνος… και ξεκινάμε! Θέμης Χαλκιάς. Πρωταθλητής αγώνων ράλλυ, των κανονικών, με όλα τα συστήματα ασφαλείας και επαγγελματίας στο χώρο του αυτοκινήτου. Πως δένουν όλα αυτά μαζί με την ζώνη ασφαλείας; Πολύ απλά, έχοντας μετατρέψει την χώρα σε μία άτυπη πίστα αγώνων, όπου οι απώλειες δεν είναι μόνο οι πανάκριβες λαμαρίνες, αλλά κυρίως οι ανθρώπινες ζωές, ανοίγουμε την βεντάλια του ΚΚΟΚ. Και τα δύο ΚΚ δεν είναι τυπογραφικό ή ορθογραφικό λάθος, αλλά ο Κανονικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Ο Θέμης μας εξηγεί γιατί το βασικό πρόβλημα είναι η Παιδεία που υπάρχει, ή στην χειρότερη περίπτωση λάμπει δια της απουσίας της. Αλλωστε στην ερώτηση «Στο χωριό μου, ποιος έχει προτεραιότητα;», η απάντηση είναι μία και μοναδική: «ΕΓΩ», και με κεφαλαία. Προσδεθείτε. Το ράλλυ μυαλού, ψυχής και ζωής ξεκινάει στο 20/20… και δεν τρέχει με 20!

Οδός Μελενίκου, αριθμός 26, στο κέντρο της Αθήνας… Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά, πριν από περίπου 3-4 χρόνια  τον Δημήτρη Καρατζιά και τον Μάνο Αντωνιάδη, στο καλλιτεχνικό τους σπίτι, το Vault Theatre Plus. Από τότε συναντηθήκαμε σε πολλές από τις παραστάσεις τους, κάναμε κουβέντες, αφιερώματα, πάρτυ, αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους για την ιστορία αυτού του χώρου. «Ξεκλειδώνοντας το Vault» λοιπόν, με αντικλείδια την τέχνη σε κάθε μορφή της και με έντονο πολιτικό ύφος, ο Δημήτρης και ο Μάνος μας ταξιδεύουν σε κάθε σημείο του χώρου, με τον Αντώνη Παπαβομβολάκη να βάζει την δική του πινελιά στο ηχητικό αποτέλεσμα που θα ακούσετε.

Κουβέντα σε ένα «Μπαλκόνι» με «Αύρα». Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω τη συνάντηση με τον Ηλία Μακρίδη. Με αφορμή την διασκευή της «Αύρας» του Δημήτρη Παναγόπουλου και κυρίως την οπτικοποιημένη μορφή της στην νοηματική γλώσσα, ο τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός μπαίνει στην χρονοκάψουλα του 2020mag,για ένα ταξίδι στο παρελθόν, φυσικά στο παρόν και με μια κλεφτή ματιά στο μέλλον. Η -κυριολεκτικά μιλώντας- στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια της κουβέντας μας, ήταν η μεγάλη έκπληξη. Άρα… μην πατήσετε το stop. Καλή και μελωδική ακρόαση!

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2024 20/20 MAGAZINE - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"