Πολιτικάντηδες με την Εκκλησία - Εκβιαστές με την εστίαση

Όταν η Επιτροπή Υγειονομικών συνεδριάζει μόνη και οι υπουργοί με τον Πρωθυπουργό λαμβάνουν μέτρα μόνοι τους, μονάχα πολιτικές αποφάσεις προκύπτουν. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για εστίαση και Εκκλησία.

Πολιτικάντηδες με την Εκκλησία - Εκβιαστές με την εστίαση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας μιλήσουμε λίγο για ιδεοληψίες.

Ιδεοληψίες που ούτε οι ίδιοι πιστεύουν. Στην εστίαση κολλάει, στην Εκκλησία δεν κολλάει. Στην Εκκλησία δεν είναι όλα κρούσματα και αν δακρύσει το πορτραίτο του Καλλιάνου δεν κολλάει κανείς.

Με εντολή Μητσοτάκη και ένα προφανές non paper παγανιά, πέντε υπουργοί πουλάνε το ίδιο "παραμύθι". Οι τρεις ακροδεξιάς καταγωγής και οι δύο της αυλής Μητσοτάκη (Σκέρτσος και Πέτσας).

Το Κυβερνητικό αφήγημα θεωρεί την Εκκλησία ως μοναδική ανάγκη αγαλλίασης που αξίζει το υγεινομικό ρίσκο και ο Θεός βοηθός, ενώ το να βγει κάποιος να πιει ένα ποτό σε εξωτερικό χώρο είναι θανάσιμο αμάρτημα.

«Μισείτε την Εκκλησία μας; Είστε σατανιστές;», Αυτή είναι η γραμμή Μητσοτάκη για όποιον διαφωνεί με τα μέτρα.

Συγχωρέστε μου το προσωπικό ύφος, απλά πρέπει να αναφέρω πως το σημερινό άρθρο, είναι με την ιδιότητα μου ως εργαζόμενου στην εστίαση.

Σε λιγότερο από 48 ώρες, οι Δήμοι άρχισαν να αποστέλλουν μπιλιετάκια για τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση απαγορεύει από τους ανεμβολίαστους την παραμονή σε εξωτερικό χώρο εστίασης. Δηλαδή προσθέτουμε μια επιβάρυνση στο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης, την ίδια στιγμή που αφαιρούμε ένα ποσοστό του κέρδους της.

Την ώρα που μας έχουν αναγκάσει όχι μόνο να προβαίνουμε σε ελέγχους πιστοποιητικών, που το κάνουμε και για την δική μας ασφάλεια, αλλά και σε ελέγχο ταυτοπροσωπίας!

Με πιο δικαίωμα ένας εργαζόμενος να ζητά από τον συνάνθρωπό του ταυτότητα; Εκ των πραγμάτων, όταν σκανάρεις ένα QR, εμφανίζονται όλα εκείνα τα στοιχεία του εμβολιασμένου. Μπορείς να τον ρωτήσεις, ονοματεπώνυμο και μήνα εμβολιασμού, κάνοντας την διασταύρωση χωρίς να ζητήσεις πρόσβαση σε Δημόσιο Έγγραφο με ιδιωτικά στοιχεία. Αυτή είναι μια πτυχή που μπορεί να εξοργίσει τον εμβολιασμένο πελάτη, που εδώ είναι από τις περιπτώσεις που έχει (πάντα) δίκιο. Με ποια ιδιότητα να ζητήσει ο εργαζόμενος ταυτότητα;

Γιατί με σταματήσατε;
Μπορώ να δω ένα πιστοποιητικό και μια ταυτότητα;
Είστε αστυνομικός κύριε;
Όχι, είμαι σερβιτόρος. Το αμέσως επόμενο.

Δηλαδή οι πολυτάλαντοι και εμπνευσμένοι σκιτσογράφοι μας, μπορούν να αστειεύονται επί πραγματικών περιστατικών, χωρίς ίχνος υπερβολής και να έχουν και δίκιο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι πως τα περισσότερα QR των τουριστών δεν περνούν. Δηλαδή ο τουρίστας, ο ξένος εργαζόμενος, ο Έλληνας πολίτης που εμβολιάστηκε σε Τρίτη Χώρα, βλέπει το QR Code του να μην περνάει από την εφαρμογή της Ελληνικής Κυβέρνησης και η επιχείρηση υποχρεούται να μην επιτρέψει την είσοδο σε εσωτερικό χώρο (από το Σάββατο ούτε σε εξωτερικό χώρο).
Μέχρι στιγμής αντιμετωπίσαμε προβλήματα με QR από Ιρλανδία, Γερμανία, Αμερική, Ισραήλ, Κίνα, Τουρκία, Ρωσία, Καναδά, Αγγλία και Ιταλία. Χωρίς να μπορώ με βεβαιότητα να υποστηρίξω πως πιστοποιητικά ευρωπαίων και μη πολιτών άλλων χωρών, περνούν κανονικά από το ελεγκτικό σύστημα. Για όλα τα πιστοποιητικά, ο φωτισμός του εγγράφου είναι επίσης αναγκαίος, οπότε είναι πιο εύκολο να περάσει από κινητό, παρά από εκτυπωμένο χαρτί.

Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση και η θαυματουργή Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Μεγάλη η Χάρη Της) έδωσε ένα δυσλειτουργικό εργαλείο σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, για να παριστάνουν τους αστυνομικούς, υποχρεώνοντάς τους είτε να κοιτάξουν την φτώχεια κατάματα απορρίπτοντας εμβολιασμένους πελάτες, είτε να γίνουν κουτοπόνηροι με κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία. Η ταυτοπροσωπία, η γνησιότητα των πιστοποιητικών και η ισχύς των πιστοποιητικών του εξωτερικού λοιπόν, πρέπει να είναι ζήτημα μιας αρχής που δύναται να κάνει ελέγχους. Με ευθύνη του κατόχου του πιστοποιητικού.

Δεν μπορείς να κατηγορείς την επιχείρηση ή τον εργαζόμενο, αν κάποιος έχει ένα πλαστό πιστοποιητικό που περνά κανονικά, γιατί δεν έκαναν αντιποίηση αρχής, παριστάνοντας τους αστυνομικούς ζητώντας ταυτότητες.

Τέλος, το γεγονός πως είμαστε εμβολιασμένοι, δεν σημαίνει πως πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα ή χωρίς να προσέχουμε. Δεν μπορείς να έχεις κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και να επιτρέπεις την είσοδο στο 100% της δηλωμένης χωρητικότητας. Είναι υγειονομικά λάθος. Οι γιατροί και οι επιστήμονες το υποστηρίζουν, όχι οι εργαζόμενοι.

Εμείς οι εμβολιασμένοι μπορούμε να νοσήσουμε και υπό συνθήκες να μεταδώσουμε τον SARS-CoV2, παρά το μικρό ιικό φορτίο. Όσο μας αναλογεί. Το εμβόλιο προφυλάσσει από την βαριά νόσηση και τον θάνατο, όχι από την διασπορά της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης "Δ".

Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να γνωρίζεις πως η μετάλλαξη Δ είναι game changer και πως είναι ζήτημα ύψιστης ανάγκης να προστατευτεί η κοινωνία. Ακόμα βρισκόμαστε στους 50 νεκρούς την ημέρα. Με τα κρούσματα να είναι σταθερά στα 6.000 ημερησίως, πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν για να δούμε ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης των επιχειρήσεων; Για μικρότερες πόλεις ή την επαρχία δεν συζητάμε. Κανένας έλεγχος, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε με τον πιο επίσημο τρόπο πως μπορείς να φιλάς εικόνες και να γλύφεις το ίδιο κουτάλι στην Θεία Κοινωνία, χωρίς εμβόλιο ή τεστ. 
Πως μπορείς να γεμίσεις ένα κατάστημα με εμβολιασμένους στο 100% και ουσιαστικά όσους χωράνε, αλλά δεν μπορείς να διατηρήσεις ανοιχτό εξωτερικό χώρο με μέτρα και αποστάσεις με μη εμβολιασμένους.

Δηλαδή για να τιμωρήσει τους ανεμβολίαστους, τιμωρεί τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους!

Μια παράνοια που αποτελεί την πολιτική διαχείριση της Πανδημίας από την Κυβέρνηση των δήθεν θεοσεβούμενων.

Για αρχή καλό είναι οι Βουλευτές της ΝΔ, να αρχίσουν να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα στο υπέροχο καθημερινό μποτιλιάρισμα, χωρίς σειρήνες και φάρους ή να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που λειτουργούν τόσο ωραία και γίνονται τόσο συχνοί έλεγχοι. Να πηγαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία περιμένοντας την σειρά τους. Μέχρι να αρχίσουν να νιώθουν όπως οι "κοινοί θνητοί".

Υ.Γ. Ένας ιός, δεν ρωτάει αν είσαι θρήσκος ή όχι. Ο Χριστιανισμός και καμία άλλη θρησκεία, δεν αποτελεί τεκμηριωμένη ιατρική θεραπεία. Δεν είναι κόντρα κοσμικών και θρήσκων, παρότι η Κυβέρνηση αγωνίζεται να την αναγάγει σε τέτοια. Είναι ιατρικό ζήτημα και η Επιτροπή επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, οφείλει να πατήσει επιτέλους πόδι στις πολιτικές αποφάσεις με υγειονομικό μανδύα. Να κάνει το ελάχιστο για να ανακόψει την διασπορά σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Εκτός αν το δικό τους θρησκευτικό συναίσθημα είναι πάνω από την επιστημονική γνώση. Εκεί, οφείλουν να παραιτηθούν. Χθες.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ