Ζήτω ο Υπαρκτός Νεοφιλελευθερισμός

Τι νόημα έχει να λέμε διαρκώς αυτό που επαληθεύεται διαρκώς; Έχουμε μια NNF (νεο-νεοφασιστική) κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται χειρονομίες και περιβραχιόνια, εμβατήρια και δημόσιες καύσεις βιβλίων. Ο NNF στην Ουκρανία, την Πολωνία, την Βραζιλία και την Ελλάδα είναι ο υπαρκτός νεοφιλελευθερισμός. 

Ζήτω ο Υπαρκτός Νεοφιλελευθερισμός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι Μπολσονάρο, Ούρμπαν και Μητσοτάκηδες του πλανήτη δεν χρειάζεται να βάλουν τα ούγκανα των "ταγμάτων εφόδων" να σπάσουν καταστήματα και μούτρα. Τα κλείνουν με διατάγματα ή με ειδικά μέτρα και για τα μούτρα υπάρχει πάντα η "ανεξέλεγκτη" αστυνομία.

Δεν χρειάζονται να δικαιολογηθούν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για αντιφρονούντες, είναι θεσμοθετημένα από τους νέους Νόμους και αποδεκτά από τους «δεν γνώριζα για το Άουσβιτς».

Απλά επειδή στην Ελλάδα ποτέ δεν αντιγράφουμε σωστά τους ξένους, είμαστε πάντα λίγο πιο προφανείς. Όπως στην εποχή του lifestyle ο εθνικός ξεβλαχευτής έλεγε ότι έβγαζε το Wallpaper αλλά έβγαζε το Nitro, έτσι και τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να πιστεύει ότι είναι ο Ρούσβελτ, αλλά είναι ο Πολ Ποτ.

Οι ψηφοφόροι που πριν περίπου τρία χρόνια έφεραν τους Νέο-νεοφασίστες στην εξουσία, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Τους Οπαδούς  που δεν τους νοιάζει παρά μόνο να νικάει η ομαδάρα, τους Μετακλητούς που έχουν ήδη ή θα βολευτούν σε δημόσιες θέσεις και τους «Γερμανούς». Οι «Γερμανοί» είναι οι προαναφερόμενοι «δεν γνώριζα για το Άουσβιτς» που θα ξαναψηφίσουν Πλεύρη, Βορίδη, Μπογδάνο και Γεωργιάδη επειδή τους το λέει το Πρώτο Θέμα κι ο Άρης Πορτοσάλτε.

Και αυτές οι τρεις κατηγορίες αρκούν και με το παραπάνω για να μετατρέψουν μια βαλκανική τριτοκοσμική κυβέρνηση σε σταθερό, ισχυρό καθεστώς πολύ πιο ανθεκτικό από την παλιομοδίτικη προηγούμενη συνταγή της στρατιωτικής χούντας που ήταν απλά NF, δηλαδή Νεοφασιστική. Το επιπλέον N δεν είναι μόνο το Ν της Νέας Δημοκρατίας ή της Νέας Ουγγαρίας του εξοργιστικού Ουρμπάν, αλλά και η υπενθύμιση ότι το σύστημα έχει διδαχθεί από τα παιδικά του λάθη τότε που έπαιζε με τα τανκς και τους γαλονάδες.

Η Λήθη είναι ισχυρότερη από την κραυγή, η Παραπλάνηση δυναμικότερη από την συσκότιση, η «δολοφονία χαρακτήρων» πιο χρήσιμη από την δολοφονία με μια σφαίρα όπως απέδειξε η περίπτωση της «άγαμητης τουρκόφιλης ολλανδέζας με τους πακιστανούς σκλάβους και τα ενοχλητικά κοπρόσκυλα» που "εκτελέστηκε" σε ένα 24ωρο από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ. Το μόνο παρήγορο είναι πως σε αυτή την δολοφονία χαρακτήρα της κυρίας Μπέγκελ έπιασαν πρώτα στασίδι τα γερασμένα μαντρόσκυλα του προηγούμενου αδελφού καθεστώτος όπως ο (επίκαιρος λόγω ημερών Πολυτεχνείου) Νίκος Μαστοράκης. 

Παιδιά, μη καρφώνεστε. Δεν είναι ανάγκη. ´Εχετε όλα τα χαρτιά.

Y. Γ : Το «Φρούριο Ευρώπη» είναι ήδη ξεπερασμένο. Αν θες να δεις που ζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ, δες την εξαιρετική ταινία «Τα παιδιά του Ανθρώπου» του Αλφόνσο Κουαρόν. Και επειδή εκεί ζούμε και ξεμείναμε από αντοχές και όπλα, ας τσεκάρουμε την αναλογία του επίκαιρου εμβολιασμού με κάτι όχι και τόσο επίκαιρο: Την ψήφο. Είναι και τα δυο προαιρετικά και τα απαξιώνουν οι ψεκασμένοι, αλλά για την ώρα είναι με τον τρόπο τους και τα δυο υποχρεωτικά για να γλιτώσουμε από την πανδημία. Τόσο την ιατρική, όσο και την πολιτική.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ