Διάλογος με τον Άρη

Η αντίσταση απέναντι στην εξουσία, η διεκδίκηση της ελευθερίας, της ισότητας, της ισονομίας, η εναντίωση απέναντι στο πιστοποιημένο «ντάνιασμα» των ανθρώπων δεν γίνονται αλά καρτ. 

Διάλογος με τον Άρη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν είναι πουκάμισο η αντίσταση να τη διαλέγεις. Ουτε βγαίνει σε νούμερα να τη φοράς κατα πόσα κιλά εισαι σήμερα για να χωρέσεις. Η αντίσταση προϋποθέτει συνέπεια, συνέχεια, ιστορική συνέχεια, γνώση, ιστορική γνώση.

Πάνω από όλα προϋποθέτει θέση. Πολιτική θέση. Τοποθέτηση δηλαδή.

Ας μπει ένα τέλος στον απολίτικο σκοταδισμό κι ας αναρωτηθούμε αν πράγματι πιστεύουμε ακόμα σε κάποιο «Κοινωνικό Συμβόλαιο».
Αν πιστεύουμε ότι το άτομο αξίζει να παραχωρεί απλόχερα μέρος της ελευθερίας του προς όφελος της συνύπαρξης, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού που επανατοποθέτησε το άτομο και τον ορθό λόγο στο επίκεντρο της ανθρώπινης σκέψης, στον αντίποδα της Ιεράς Εξέτασης, της Θεοκρατίας και του αλάθητου Παπισμού.
Γιατί πολλές «μάγισσες» κάηκαν στην πυρά μέχρι να φτιάξουν αυτό το ευλογημένο ελιξίριο που οι σύγχρονοι αποκαλούν «εμβόλιο». Έτσι δεν είναι;

Και αυτό, όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποια πανίσχυρη εξουσία, αλλά ως ελεύθερη επιλογή που εκπορεύεται από την προσωπική μας δύναμη και συνείδηση.

Μονάχα ένα ορθολογικό άτομο θα συναινέσει οικειοθελώς να εγκαταλείψει μέρος της φυσικής του ελευθερίας για να αποκτήσει τα οφέλη της ζωής σε μια κοινωνία σε αρμονία.

Γιατί ο «υποχρεωτικός εμβολιασμός» αυτό ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Μια σιωπηρή συναινετική παραχώρηση της αυτοδιάθεσης του σώματος μας προς χάριν μιας ιατρική πράξης που θα σώσει ζωές. Ζωές, Άρη.

Έχουμε τόσους λόγους να εναντιωθούμε στην εξουσία και να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας! Το εμβόλιο σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς.

Να παλέψουμε για την ελευθερία, ναι!
Να αντιπαλέψουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση που νομοθετεί ως νέος Φαραώ, που «ντανιάζει τους ανθρώπους» σε ράντζα νοσοκομείων, τους στοιβάζει σε λεωφορεία, σε εργοστάσια και γραφεία.

Να απευθυνθούμε στη Μητρόπολη Αθηνών, να τους ζητήσουμε χρήματα. Χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πέντε δέκα ΜΕΘ παραπάνω θα σώσουν δεκάδες συμπολίτες μας από το θάνατο.

Ας κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Ας απαιτήσουμε από το κράτος και εκκλησία που τόσα άρρηκτα συνδέονται στον τόπο μας, χρήματα για έρευνα. Έρευνα επιστημονική προς όφελος της κοινωνίας.

Και είναι υποκριτικό να μιλάμε για αυτοδιάθεση και ελευθερία επιλογής για μια ιατρική πράξη, ενώ έχουμε σιωπήσει στο ήδη ανελεύθερο καθεστώς.

Διότι δεν ενθυμούμαι, Άρη, ούτε μισή φράση αρθρωμένη για την διαπλοκή του κράτους με τη χριστιανορθόδοξη εκκλησία και τις κατάφορες διακρίσεις που αιώνες επιβάλλουν στον τόπο μας, τη μέρα με την εκατόμβη νεκρών, την ώρα μιας πραγματικής μάχης, που δεν υπήρξε πολιτισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν έκανε ανακωχή για να μετρήσουν τους νεκρούς τους.

Και δυστυχώς το ύψιστο τη δεδομένη στιγμή είναι αυτό.

Να μετρήσουμε τους νεκρούς μας.

Τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς μας στην Ελλάδα. Τους 5,17 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ