Υπουργείο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Μήπως ήρθε η ώρα, ο πρωθυπουργός να τιμήσει τους μικρούς ήρωες της κυβερνητικής του καθημερινότητας; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργείο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κάθε (μα κάθε) φορά που η κυβέρνηση -παρόλη την πρωτοφανή στήριξη των ΜΜΕ-  βρίσκεται στα επικοινωνιακά "σχοινιά", οι από μηχανής (α)θεοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εφευρίσκουν ολοένα και πιο ευρηματικούς τρόπους να σώσουν την κατάσταση.

Σήμερα για παράδειγμα.

Την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε καταγγελίες για «καβάτζωμα» ΜΕΘ για VIP, λέει πως πρέπει «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς», ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός δηλώνει δημοσίως πως «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική (…) κατά την άποψή μου, δε συμβαίνει αυτό το πράγμα».
Την ίδια ημέρα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά. Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, το ίδιο έργο.

Την ώρα που έχουμε φτάσει στους 19.000 θανάτους και δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ κάτω του 100%. 
Ακόμα και αν δεν υπάρχουν «ρεζερβέ» κλίνες, το γεγονός πως κανένας από τους νεκρούς της πανδημίας, που «έφυγε» διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο ή ΜΑΦ, δεν είναι «επώνυμος», λέει πολλά.

Ακόμα και αν πιστεύεις ειλικρινά πως κανείς δεν κρατάει «καβατζωμένη» ΜΕΘ, δεν ισχυρίζεσαι δημοσίως και καθέτως πως «δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα γιατί υπερβαίνει κάθε λογική».

Η λογική έχει πάει περίπατο εδώ και πολύ καιρό για να την επικαλείσαι.

Ζήτα μια έρευνα των καταγγελιών, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Μεγαλώσαμε με την προτροπή «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Και όμως το «θέλω, αλλά δεν μπορώ», είναι τιμιότερη απάντηση. Όποια και αν είναι η ερώτηση.

Είναι πλέον προφανές πως το σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί –την κρισιμότερη στιγμή- να παράξει αποτελεσματική και συντονισμένη αντιπολίτευση προς όφελος της κοινωνίας.
Κάποιοι δεν θέλουν, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν. Θεμιτά και τα δύο.
Έτσι και αλλιώς την αντιπολίτευση την έχουν αναλάβει εδώ και καιρό τα social media.

Ίσως να βοηθούσε περισσότερο η ίδρυση ενός υπουργείου Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά τω πρωθυπουργώ.

Και ας μοιράσουν τις καρέκλες με τον Ανδρουλάκη, που έχει και εμπειρία.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ