Ο Μητσοτάκης και η καταραμένη μελέτη Τσιόδρα

Το παραμύθι μας αρχίζει όταν ένας ανέμελος πρωθυπουργός ισχυρίζεται στη Βουλή, μπροστά σε κόσμο δηλαδή, πως δεν υπάρχουν στοιχεία και μελέτες που να αποδεικνύουν πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς που είναι εντός.

Ο Μητσοτάκης και η καταραμένη μελέτη Τσιόδρα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι ήρωές μας και σε αυτή την ιστορία, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε ο ανέμελος πρωθυπουργός να περάσει αλώβητος από άλλη μία περιπέτεια που ο ίδιος έμπλεξε ξανά τον εαυτό του.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, μαθαίνουμε από αναρτήσεις του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, πως η περίφημη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, που αναιρεί τις –προφανώς- αντιεπιστημονικές κραυγές του πρωθυπουργού, έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση από τον Ιούνιο.

Μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός δε γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα»

Μετα, ο Άρης Πορτοσάλτε δηλώνει στο ΣΚΑΙ, πως η ισότητα των ασθενών είναι σοβιετική αντίληψη.

Μετά, η Μίνα Γκάγκα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αποδομούν την μέλέτη Τσιόδρα – Λύτρα, χαρακτηρίζοντας την «αδύναμη».

Μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει: «Ρωτήστε τον κ. Λύτρα να σας πει που παρέδωσε την μελέτη»

Μετά, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, δηλώνει στη Βουλή πως είναι «αδιάφορο και ήσσονος σημασίας το αν ο πρωθυπουργός γνώριζε ή όχι για τη μελέτη».

Μετά, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει πως για τις δασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, «ευθύνονται οι γιατροί, όχι η κυβέρνηση»

Μετά, μαθαίνουμε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, πως η μελέτη Τσιόδρα είναι υποστηρικτική των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Μετά, προσπάθησαν να βρουν και να "φορτώσουν" σε έναν Γενικό Γραμματέα την παραλαβή της μελέτης. Ο ίδιος, λίγο αργότερα το διαψεύδει.

Και φθάνουμε στη χθεσινή ημέρα, πάλι στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός λέει, επί λέξει, αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποδοθεί γραπτώς: «Πρόκειται για δεδομένα τα οποία πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από τη δήθεν... ε, από την παράδοση της μελέτης του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα στο Μέγαρο... ε, στην κυβέρνηση, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί τη μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας. Όμως είχαμε συζητήσει».

Ο ήρωάς μας, ξεπέρασε ακόμα και τον υπέροχο εαυτό του.

Μέσα σε ελάχιστες προτάσεις, όχι μόνο κατάφερε να εκθέσει –ξανά- τον στενό συνεργάτη του, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά να προβεί και για πρώτη φορά σε διαχωρισμό… Μεγάρου Μαξίμου και κυβέρνησης.

Προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου εργάζονται επιτελικά ξωτικά και επιτελικές νεράιδες.

Και όμως είναι λογικό να μπερδεύτηκε.
Γιατί εκτός από μια γενικότερη αδυναμία αντίληψης, αν όντως είχε γνώση της μελέτης είναι κοινός ψεύτης.
Αν δεν ήταν εν γνώσει του η μελέτη, το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται -για άλλη μια φορά- μία κακόγουστη φάρσα.

Για να μην το κουράζουμε. Είναι εδώ και μέρες κατανοητό, πως όλη αυτή η τιτάνια –για άλλη μια φορά- προσπάθεια, γίνεται ώστε το θέμα να μην "αγγίξει" τον πρωθυπουργό.

Τίποτα δεν τον αγγίζει έτσι και αλλιώς.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ