Τι μιζέρια Θεέ μου;

«Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους», Κώστας Μπακογιάννης, Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου, 2021.

Τι μιζέρια Θεέ μου;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν διαμαρτύρεσαι για το υπέρογκο κόστος χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Αθηναίων, εν μέσω πανδημίας, είσαι μίζερος.

Αν διαμαρτύρεσαι για ανούσιες επικοινωνιακές μπαρούφες κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος εις βάρος των πραγματικών αναγκών σε περίοδο κρίσης, είσαι γκρινιάρης.

Αν διαμαρτύρεσαι για την έλλειψη υποδομών, την υπονόμευση του ΕΣΥ, την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτος, το νεποτισμό, τις απευθείας αναθέσεις και τη χρεοκοπία της χώρας, είσαι λαϊκιστής.

Αν διαμαρτύρεσαι για τους άστεγους, τους πεινασμένους και τους φτωχούς είσαι ουτοπιστής ή/και κομμουνιστής.

Αν διαμαρτύρεσαι για την τερατώδη αγορά πολεμικού εξοπλισμού όταν έχεις τη μεγαλύτερη απώλεια πληθυσμού εν καιρώ ειρήνης, είσαι ανθέλληνας.

Αν διαμαρτύρεσαι για τις γυναικοκτονίες, το σεξισμό και την ομοφοβία, είσαι ακραία προοδευτικός.

Αν διαμαρτύρεσαι για την ανθρωπιστική τραγωδία στο Αιγαίο και τις φονικές επαναπροωθήσεις… δεν έχεις πάει στη Σάμο.

Αν διαμαρτύρεσαι για την αβάσταχτη ελαφρότητα, την ανεμελιά και τον ελιτισμό της εξουσίας, επιτίθεσαι στην οικογένεια του πρωθυπουργού.

Αν διαμαρτύρεσαι γενικώς, περισσεύεις.
Δεν χωράς στη «νέα κανονικότητα».
Κάποιος άλλος είναι ήδη πρόθυμος να πάρει τη θέση σου.
Ουρές κάνουν.
Φόρα ένα χαμόγελο. Βγάλε θετική ενέργεια.
Δε θέλουνε θλιμμένους στη γιορτή τους.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ